TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ahogy ön is mondta, a kormány szolgáltató adóhivatalt, adóhatóságot ígért az állampolgároknak, az adózóknak. Azt hiszem, történelmi pillanat volt március 15-én 19 óra, amikortól aki ügyfélkapuval rendelkezett, az ebben a pillanatban megtekinthette az adóbevallását. Nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megteremtett Magyarországon: 3,8 millió adózónak készítette el a bevallástervezetét.
Mi az adózó teendője? Az adózó teendője, hogy megismerje az adóbevallás tervezetét. A legegyszerűbb, ahogy ön is elmondta: aki ügyfélkapuval rendelkezik, egy perc alatt rá tud tekinteni, meg tudja tekinteni a saját nevére szóló jövedelmeit, a befizetett adókat, illetve annak egyenlegét, hogy fizetendő vagy visszaigényelhető adója van-e. Ezt két és fél millió ember teheti most meg, hiszen ennyi ember rendelkezik ügyfélkapuval. Egyébként ösztönözném az adózókat arra, hogy minél többen váltsanak, készítsenek ügyfélkaput, ezáltal egy perc alatt beadhatják majd az adóbevallásukat. Az, aki nem rendelkezik ezzel, papír alapon kérhette és még kérheti mind a mai napig is. 617 ezer ilyen ember van, ebből 345 ezren sms-ben kérték, hogy az adóhatóság papír alapon küldje meg a tervezetet. Ezt az adóhatóság meg fogja tenni május 2-ig.
Összességében a mai óráig több mint 170 ezer ember tekintette meg a honlapot, és ennek több mint fele már be is adta az adóbevallását. Ez rekordnak számít az előző évekhez viszonyítva. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť