Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár úr szerintem is kicsit túltolta a pártértekezletes retorikát (Zaj, közbeszólások a Fidesz padsoraiban.), hiszen egészen elképesztő: nem objektív kritériumrendszerről beszélt. Arról kellene itt beszélni egyébként, hogy az önök bizonyítványa egyáltalán nem makulátlan, euróban mérve például az utóbbi időszakban szinte itt nőttek a legkevésbé a bérek. Semmiféle egészséges multiplikátorhatást nem tudnak kimutatni az EU-források felhasználása tekintetében. Elpazarolt lehetőségeket annál inkább.
Mondok egy konkrét példát, jó? Válaszoljon rá, kérem szépen! Épületenergetika tekintetében bizonyosfajta kiírásoknak megpróbáltak eleget tenni, de a lakosság számára, tehát lakossági felhasználásra lényegében bezárták a lehetőséget, pedig az uniós előírások alapján lett volna lehetőség arra, hogy lakossági, legalább egy energiaszinttel történő ugrás esetén ilyen lehetőségeket tömegek számára elérhetővé tegyenek.
Végső esetben azt javasoltuk, hogy legalább a CSOK kedvezményes hitelét terjesszék ki arra, hogy magyar emberek ha legalább egy energetikai szintet ugrasztanak a lakásukon - nagyon csúnya szóval mondva -, akkor felvehessék ezt a kedvezményes lehetőséget. Önök ezt lesöpörték az asztalról.
Nincs emellett nemzeti vagyonleltár, mert önök nem készítették el, nincs emellett EU-mérleg, mert önök nem készítették el, nem tudjuk, hogy a stratégiai szerződéseikben egyébként - amelyek egy részét titokban írták alá, vagy homályos részletekkel legalábbis - egyáltalán a munkabér-kiegyenlítődés elvét felvetették-e vagy a munkabérek emelésének bármiféle szándékát megjelenítették volna. Fel lehet minket világosítani e tekintetben, de nem nyilvános minden szerződés minden pontja. Nem tudhatjuk.
Amit viszont biztosan tudunk, hogy az önök csapata a soros uniós csúcsokon egyszer sem vetette fel azon kifosztó mechanizmus létét, amelynek értelmében Magyarország a munkaerő olcsó mivoltával versenyez önök által, és amelynek értelmében a magyar embereket kirabolják ebben az országban becsületes munkavégzésük ellenére.
Emellett munkahelyteremtési támogatások tekintetében bizonyos multicégeknek önök bőkezű támogatást adnak, mint az általam átkozottnak nevezett szociálliberális gazdaságirányítás is két ciklussal ezelőtt. Tehát bőven nincs mire (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) büszkének lenniük. Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť