TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A keleti határ településein a hónap egyetlen napján érdekes jelenetek játszódnak le. Mintha kicserélődne a lakosság. Azon az egyetlen napon, ami egyébként a nyugdíjfizetés napja, nagyon sok ott megjelenő, ismeretlen arcnak egyetlen célja van: minél előbb eljutni az ATM-automatáig. Ők ukrán állampolgárok, formailag Magyarországon létesített állandó lakcímmel jogosulttá válva a magyar nyugdíjra; csak hogy a dolog egy kicsit olvasmányosabb legyen, nemcsak magyar nyugdíjra, hanem az adott foglalkoztatási csoport nyugdíjára Magyarországon, amit ők végeztek Ukrajnában. Ezért tehát igen sok közöttük az orvos, az iskolaigazgató, az uránbányász vagy az agysebész, és nagyon kevés a pedellus, a lakatos vagy bármilyen más, egyszerű foglalkozást űző. Nyilvánvalóan magasabb nyugdíjjal jár, ha ismeretlen eredetű papírokkal igazolják azt, hogy ők tulajdonképpen mivel foglalkoztak nyugdíjaskoruk előtt.
(13.10)
Tisztelt Államtitkár Úr! A probléma részben költségvetési ügy, hiszen több mint tízmilliárdos tételről van szó, azonban Szabolcs-Szatmár-Bereg-ben inkább az igazságosság ügye. Ez az a megye, ahol a legalacsonyabbak az átlagnyugdíjak, nem véletlenül. Nyilván azért, mert nagyon kevesen (sic!), nagyon alacsonyan fizetett állásban töltötték munkavállalói napjaikat, ezért tehát a nyugdíjuk nem magas. Ezért nézik tehát rossz szemmel és ezért nem tartják igazságosnak azt, hogy fiktív lakcímekre bejelentkezve valakik magyar nyugdíjat kapjanak.
Államtitkár úr, önök nagyon kreatívak szoktak lenni ilyen ügyekben, ezért kérdezem: mikor tudják úgy változtatni az ideiglenes vagy állandó lakcím bejelentésének szabályait, hogy ezeket a visszaéléseket megakadályozzák? Elnök úr, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť