EGYED ZSOLT,

Full text search

EGYED ZSOLT,
EGYED ZSOLT, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Az előttem szólók már elég sok mindent elmondtak, én ezért szeretnék egy olyan szegmensére kitérni ennek a kérdésnek, ami nyilvánvaló mindenki számára, hogy a világ gyakorlatilag ilyen szempontból egyre kisebb a számunkra. Az űrtechnológia, a műholdak megjelenésével és a XXI. századi technika követelményeinek megfelelve kikerülhetetlen és elkerülhetetlen az, hogy Magyarország is részesülni tudjon ezen lehetőségekből, az ezekben való részvételből.
Szeretném egy olyan aspektusát is említeni az előttünk fekvő törvényjavaslatnak, ami talán az egyik legfontosabb kérdés a tárgyalások során. Azzal, hogy Magyarország teljes körű tagjává válik, vagyis teljes körű tagja, mert ha jól értettem és jól látom, ez a törvényjavaslat gyakorlatilag technikai jellegű inkább, Magyarországnak a legfontosabb kérdés ebben a témában az, hogy a magyar innovációk lehetőséget kapjanak olyan szinten, hogy a magyar kutatók, fejlesztők meg tudják jeleníteni, és olyan technológiai lehetőségeknek a birtokába tudják juttatni ezt a rendszert, ami Magyarország hírnevét öregbíti. Fontos megjegyezni azt is, hogy 2015-től tagjai lettünk ennek az űrügynökségi szervezetnek, és ahogy a híradókban is lehetett hallani, Magyarország azóta nagyon fontos előrelépéseket tett ebben. Például mini műholdat is létrehoztak magyar kutatók, ami megállta a helyét, és a világ tekintetét a magyar kutatások-fejlesztések területére fordította.
Talán még ki lehet emelni ebben a javaslatban azt, mint már az elején is utaltam rá, hogy a mostani világ elképzelhetetlen ezek nélkül a fejlesztések nélkül. Itt szeretném felhívni a figyelmet talán a navigáció fontosságára - az MSZP-s képviselőtársam beszélt a műholdas televízióról, internetről -, ugyanis mindenki számára nyilvánvaló, hogy a légi és a tengeri közlekedést a mai világban gyakorlatilag már műholdak navigálják. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek nélkül már elképzelhetetlen lenne a mai világban ez a közlekedés.
Összegezve a törvényjavaslatban elmondottakat, és nem ismételve az előttem felszólalókat, annyit tudok mondani, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatni fogja a javaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť