ELNÖK:

Full text search

ELNÖK:
ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A mandátumvizsgáló testület a Nemzeti Választási Iroda munkatársainak közreműködésével a köztársasági elnöknek benyújtott valamennyi képviselői és szószólói megbízólevelet és választási iratot megvizsgálta. A testület megállapította, hogy ezek mindegyike megfelel a törvényben előírtaknak.
A mandátumokat az Országgyűlés vita nélkül igazolja.
Most az alakuló ülés első gépi szavazással történő határozathozatala következik.
Előtte - technikai okokra figyelemmel - jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem önöket, győződjenek meg arról, hogy szavazókártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben, és nyomják meg annak egyik gombját. (Megtörténik. - A kijelzőn megjelenik az eredmény: 179 jelen van, 20 távol van.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés határozatképes.
Tisztelt Képviselőtársaim! A jelentős számbeli különbségre tekintettel, amit az előbb láthattunk, arra kérem önöket, hogy nyomják meg még egyszer a gombot. (Megtörténik. - A kijelzőn megjelenik az eredmény: 188 jelen van, 11 távol van.)
Tisztelt Országgyűlés! Megállapítom, hogy az Országgyűlés határozatképes.
Indítványozom az Országgyűlésnek, hogy határozatával igazolja az országgyűlési képviselők és szószólók mandátumát. Kérem, gombnyomással szavazzanak! (Szavazás.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť