CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemét-Békéscsaba közötti szakasza a Magyarország rövid és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásáról és azok 2022-ig történő megvalósításáról szóló kormányhatározatban szerepel.
A Tiszakürt-Kondoros közötti 62 kilométer hosszú rész kivitelezés alatt áll. A tervek szerint 2019 őszén vehetik birtokba az autósok ezt a szakaszt, amely forgalmi szempontból jelenleg az M44-es legkritikusabb része. Szintén dolgoznak a kivitelezők a 18 kilométer hosszú Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszon, 2021 második negyedévi befejezési határidővel. A harmadik, közel 15 kilométer hosszú szakasz előkészítése is folyamatban van. Ez a rész Szentkirály térségétől köti majd össze a gyorsforgalmi utat a Tiszakürttől induló építési szakasszal. A munkálatok előreláthatólag itt is még az idén megkezdődnek. Előkészítés alatt áll továbbá Békéscsaba térségében a fürjesi út megvalósítása is.
Az elmondottakat összegezve: 2022 második felében teljes, közel 95 kilométeres hosszban átadjuk a közlekedők számára azt a négysávos gyorsforgalmi utat, amelynek köszönhetően a Viharsarok térsége is kiemelt szolgáltatási szintet biztosító útkapcsolattal fog rendelkezni. Az út kiépülése további gazdasági fejlődési lehetőséget biztosít a térség számára, a fővárosba és az ország más területeire való eljutás pedig gyorsabbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá válik. Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(13.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť