DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. A magyar politikában Gyurcsány Ferenc szokása az, hogy elkövet különböző galádságokat, aztán a morális elveket másokon kéri számon. Úgy látszik, hogy a Jobbik is kezd rászokni erre.
Tisztelt Képviselő Úr! A Terror Háza Múzeumban van egy nagyon beszédes hely, az „Átöltözés terme”, amely azokról szól, akik a hatalom érdekében bármilyen ideológiát felvállalnak, bárkivel együttműködnek. (Moraj a Jobbik soraiban.) Ez a szoba azt mutatja be, hogyan lett a kisnyilasokból komcsi kollaboráns. Amikor erre a teremre gondolunk, akkor egyre többször eszünkbe jut az az út, amit a Jobbik bejárt. Mert ha egy elsős egyetemistát arra kérnénk, hogy tegyen már ugyan különbséget Gyurcsány Ferenc bármelyik beszéde, bármelyik sajtótájékoztatója és az önök mondandója között, akkor vakarhatná a fejét, mert nem lenne könnyű feladat. Ez volt az érzésünk a mostani felszólalását hallgatva is. (Zaj a Jobbik soraiban.)
Az sem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc pártja is ellenállást hirdetett, és önök is az ellenállást határozták meg a fő politikájuknak. (Mirkóczki Ádám: Ők is jó reggelt köszönnek, meg mi is!) Akár együtt is tarthatták volna a két párt kongresszusát. Persze, az önök dolga, hogy milyen politikát folytatnak, ez az önök dolga, mi csak egyet kérünk, hogy ha zsákutcába kerülnének, mint ahogy most abban vannak, akkor ne a választókat hibáztassák.
Örülök, hogy ön szólalt fel, mert ön volt az, aki nemrég azt mondta, hogy Magyarországon százezrek annak alapján szavaznak, hogy kitől kapnak 3 forinttal többet. (Mirkóczki Ádám: Ti erről tudnátok sokat beszélni!) A társadalom jelentős része pedig arra sem veszi a fáradságot, hogy A vagy B véleményt képviseljen. Ezt ön mondta, tisztelt képviselő úr.
Még mielőtt azzal vádolnának meg engem, hogy kiragadott példákkal élek itt a Ház előtt, gyorsan szeretném egyértelművé tenni, hogy az ilyen stílusú lenéző magyarozás nem a kivétel a Jobbikban, hanem most már maga a szabály. Mert vegyük például azt, hogy miket beszélt a párt elnöke a párt legutóbbi kongresszusán; azt mondta, hogy a magyarságon a szolgalelkűség lett úrrá, és a Jobbik feladata az, hogy ezt felszámolja. Tegnap ezt a véleményét a párt elnöke megismételte. Mi álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a Jobbik lesz a végén az, amelyik beszivárog az SZDSZ által hátrahagyott résekbe (Derültség az ellenzéki oldalon.), már ami a stílust és a minősíthetetlen magyarozást illeti.
Tisztelt Képviselő Úr! Ha összerakjuk a kijelentéseiket, akkor önök szerint a magyaroknak nincs véleményük, ezt ön mondta, 3 forintért bármire képesek, ezt is ön mondta, és egyébként is szolgalelkűek, ezt pedig a pártelnök mondta. (Mirkóczki Ádám: Megint hazudsz, mert nem pontosan idézel!) S ha ehhez hozzáveszem, hogy a határon túli magyarokat olyan indiánokhoz hasonlították, akiket egy marék üveggyönggyel meg lehet venni, na, akkor már nem is lehetne pocsékabb az összkép. Ez a helyzet, tisztelt képviselő úr.
Tudják önök, hogy kik a szolgalelkűek? Azok, akik egy zsák pénzért elmentek egy oligarcha zsoldjába; akik olyan képviselőt küldtek Brüsszelbe, aki egy másik országnak kémkedett (Zaj az ellenzék soraiban.); akik a baloldallal együtt, a most ordibáló baloldallal együtt odaadnának egy rakás jogkört Brüsszelnek; akik egyszerre képesek gárdás oroszlánt, pillangós tetkót és Heller Ágnes-kitűzőt is viselni; akik akkor dobálnak tojással középületeket, ha a pártközpontból leszólnak, amint az tegnap is történt. Ennek a politikának súlyos következménye van: feloszló alapszervezetek, egyre durvább korrupciós botrányok, és egyre durvább, egyre keményebb párton belüli háborúk.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön a felszólalásában, ha jól értettem, a bolsevizmusról beszélt, arra utalt. Tette ezt pár nappal azután, hogy egy kerületi választáson gyakorlatilag győzelemhez segítették a Demokratikus Koalíció, tehát Gyurcsány Ferenc jelöltjét. (Derültség és zaj a Jobbik soraiban.) Hosszú út vezetett idáig a gárdamellénytől. Úgyhogy mindent összevetve, érdemes elgondolkozniuk azon, hogy ha Pongrátz Gergely most dönthetne arról, hogy támogatja-e a Jobbikot, akkor vajon megtenné-e. Azt hiszem, hogy önök is tudják a választ. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypártok soraiban. - Zaj az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť