NACSA LŐRINC

Full text search

NACSA LŐRINC
NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt engedjék meg, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki a tegnapi szép ünnepen részt vett, bármilyen fővárosi vagy vidéki megemlékezésen, ünnepségen. Köszönet a rendőröknek, a szervezőknek és mindenkinek, aki október 23-ára méltó módon emlékezett. Tegnap a múltról emlékeztünk, de a jövő tétje lebegett a szemünk előtt.
Persze voltak, akik másképp gondoltak erre az ünnepre, hiszen egy momentumos polgármester szerint nem is kell 1956-ra gondolni, emlékezni. Vagy beszélhetnénk a gyurcsányi örökségre immár teljesen méltóvá vált, de jobbikos kampányhátszéllel megválasztott Márki-Zay Péterről is (Zaj az ellenzéki oldalon.), aki ünnepi interjújában Molotov-koktéllal fenyegetőzött.
Hadd mondjam el, hogy immár kilencedik éve ünnepelhetünk békében, hiszen a 2006-os embertelen, agresszív és elfogadhatatlan gyurcsányista terror után még évekig sokan nem mertek kimenni az utcára az ünnep alkalmával, és sokan félve tekintettek a hátuk mögé vagy az utca túloldalán a rendőrökre.
A 2019-es európai választás fő témája és sorskérdése a bevándorlás lesz, illetve már most is az. Ezt a hazai ellenzék mindig megpróbálja eltagadni, láthattuk a Sargentini-jelentés vitája körül, illetve az arra válaszként adott országgyűlési határozat vitájában is. A magyar ellenzék mindig megpróbálja eltagadni, hogy az Európai Parlament fő témája a bevándorlás lesz. Attól, hogy tagadják, még így van. Európa jövőjét leginkább és alapjaiban meghatározó kérdés ez. Talán azért is tagadják, mert tudják, hogy zavaros álláspontjuk nem egyezik a magyarok többségének véleményével, és ezért a kérdés súlyosságáról sem vesznek tudomást.
Azt látjuk, hogy Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták. A fénykorban, amikor a kontinens ereje teljében volt, a nemzetek tisztelték egymás jogait, védték polgáraik érdekeit és polgáraikat, jól tudtak együttműködni, és közösen részesültek a béke, a gyarapodás és a biztonság áldásaiban.
Mi ezt az Európát védtük annyiszor történelmünk során, és erre mondtunk igent számtalanszor, és ezt szeretnénk ma is, Európát, mint a nemzetek hazáját. Ahogy tegnap Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott: „A kontinenst nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési kísérletek vitték tévutakra. A birodalomépítési kísérletek és kísérletezők felelősek a XX. századi szörnyű háborúkért, a tengernyi szenvedésért és a virágzó Európa többszöri feldúlásáért is.”
A májusi választás tehát a jövőről szól, az európai népek és emberek jövőt választanak maguknak. Tisztán láthatók a brüsszeli birodalmi törekvések jelei, hogy behódoltassák a népeket, hogy létrehozzanak egy európai birodalmat. Tisztán látszik, hogy a mostani brüsszeli vezetés a szabad nemzetek szövetsége helyére európai birodalmat kíván, olyan európai birodalmat, amelyet nem a népek választott vezetői, hanem a brüsszeli bürokraták irányítanak. Ezért birodalmi gőgből akarják mindig megleckéztetni azokat, akik nem értenek velük egyet. Gazdasági zsarolással, mint most látjuk Olaszország esetében, politikai fenyegetőzéssel, mint Románia, Szlovákia vagy épp Csehország esetében, vagy jogállami köntösbe bújtatott aljas rágalmakkal, mint Magyarország vagy Lengyelország esetében.
Érdekes módon a birodalmi Európa gondolatának képviselői pont azok, akik a bevándorlást támogatják, akik új migrációs utakat sürgetnek, akik áttelepítési és családegyesítési programokat akarnak, meg akarják változtatni Európa népességét és arcát, keresztény kultúráját. Ahogy a miniszterelnök tegnap elmondta, szándékosan nem védték meg Európát, ha mi képesek voltunk rá, ők is azok lettek volna. Az akarat hiányzott, nem a képesség.
A nyílt társadalom, a globalista birodalmi szemléletből fakadó irány az egyik jövő tehát Európa előtt, a másik pedig, hogy visszatérjünk az Európát naggyá tevő gondolatokhoz, az erős nemzetállamok korrekt együttműködéséhez és keresztény gyökereinkhez. A mi válaszunk az, hogy a függetlenséget és a nemzetek együttműködését kell választani a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben, és el kell utasítanunk a globalizmus ideológiáját, és támogatni kell helyette a hazafiasság kultúráját.
A hit, a biztonság, a család, a munka, a nemzet olyan értékek, amelyek elődeinknek természetesek voltak, számunkra is fontosak, de most folyamatosan és hangosan támadják őket azok, akik gyengíteni akarják a családokat, akik szándékosan összekeverik a férfi és nő fogalmát, akik szerint a bevándorlók jobbak, mint a hazai népesség. Ezért lesz sorsdöntő a mostani európai választás. A jövőnk, szeretett kontinensünk jövője múlik rajta.
Szerintünk a mostani vezetés alkalmatlan és tévútra viszi Európát, ezért új brüsszeli vezetésre, új Bizottságra és új parlamentre van szükség, amely megvédi polgárait, és támogatja, segíti az erős nemzetállamok együttműködését. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť