NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Még nem ismerem teljesen a rendet, hogy be kell-e jelentkezni vagy nem. Én követtem el a hibát azzal, hogy nem jelentkeztem be; de nagy hibát nyilván nem, hiszen nem is tudom, hogy mit akart mondani Gyurcsány Ferenc.
De az mégiscsak megdöbbentő, hogy az ön megemlékezése az ellenzék és a kormány gyakorlatilag csaknem egyhangú, de párbeszédre törekvő és a nemzet egységét kifejező megemlékezése után ma, június 4-én, a 98. évfordulón, és ha úgy tetszik, nyolc éve a nemzeti összetartozás napján az a volt miniszterelnök szólal meg, aki 2004 novemberében bosszúból megszüntette a Magyar Állandó Értekezletet, majd egy héttel később itt ültünk a parlamentben jó néhányan, amikor az utolsó Magyar Állandó Értekezlet 13 határon túli magyar képviselő szervezete eljött ide és elmondta, hogy miért fontos számukra a kettősállampolgárság, és miért szeretnék kérni a parlamenttől, miért ne vigyük ki az utcára ezt a témát népszavazás formájában. Akkor a magyar miniszterelnök, aki itt ül mögöttem és felszólalt az előbb, és Gyurcsány Ferencnek hívták, azt mondta, hogy nem.
Sőt, abból a szempontból is szimbolikus, és ez jól mutatja az ő hozzáállását, ami viccesnek tűnik, de ha a mélyére nézünk a dolgoknak, akkor szerintem cseppet sem vicces, mert utána több éven keresztül tönkrevágta az országot az a gondolkodás, hogy itt a parlamentben nem összeforrt csontokat emlegetett, hanem összecsórt fontokat. Azt gondolom, ez neki és az ő pártjának egyértelműen meghatározza a gondolkodását. Jelesül azt a gondolkodást, amit most is kivetített, hiszen bevallotta és elmondta, sőt most már az egész ellenzék nevében beszélt, ha jól figyeltek, mert a Jobbiktól a Párbeszédig, a DK-n át mondta Gyurcsány Ferenc az előbb: idegen érdekeket akarnak szolgálni itt, a magyar parlamentben. (Derültség az ellenzéki oldalon.) S a magyar családok helyett az illegális bevándorlók vélt vagy valós jogait akarják képviselni a magyar emberek döntésével szemben.
Azt gondolom, hogy ez teljes egészében megemészthetetlen a magyar parlament számára, de nemcsak a magyar parlament számára, hanem a magyar emberek számára is, akik világosan megmondták Gyurcsány Ferencnek és csapatának, hogy hol a helye. Hiszen egy hónappal, másfél hónappal ezelőtt kétharmados felhatalmazást adtak a Fidesz-KDNP-nek arra, hogy azt a nemzeti, polgári, keresztény politikát folytassa, amit az azt megelőző nyolc évben is képviseltünk.
Úgyhogy én szeretném javasolni Gyurcsány Ferencnek, hogy próbálja meg ízlelgetni ezt a gondolatot, próbálja meg megemészteni, hogy a kormánynak és a parlament ezen patkójának Magyarország az első. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť