DR. SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az idei rendkívüli tavaszt követően, hála a kormányzat eredményes védekezésének, amit a koronavírus-járvány időszakában végrehajtott, reményeink szerint már egy nyugodtabb nyár elé nézhetünk. Valóban, ahogy elhangzott Kásler miniszter úr részéről is, valamennyi ágazat valamennyi szereplője kivette a részét a hatékony védekezésből, köszönet jár érte, és köszönet jár a magyar embereknek is a szabályok betartásáért.
Nyilván ez egy próbatétel volt, és valamennyi ágazat vizsgázott is, így vizsgázott az oktatási rendszerünk is, hiszen kényszerűségből a digitális tanrendet is be kellett vezetni, de azt kell hogy mondjam, a magyar oktatási rendszer is sikeresen vizsgázott, és lezárult sikeresen és eredményesen a tanév is. Reményeink szerint minden fiatal, minden hallgató, minden diák eredményesen zárta ezt a tanévet is.
A kérdésem arra vonatkozna, tisztelt államtitkár úr, hogy egy nagyon fontos és hasznos gyakorlat indult el Magyarországon, ez pedig a diákmunka lehetőségének a megadása és támogatása. Én magam is, ha visszagondolok gimnazista éveimre - ez nem most volt, hanem jó régen -, valamennyi nyarat egy-egy hónap erejéig diákmunkával töltöttem, a Csepeli Papírgyártól kezdve a Vasedényen át egészen a Vasért Vállalatig. Nagyon-nagyon sok fiatal érdeklődik a választókerületemben is afelől, hogyan alakul most az idei nyár a munkavállalás lehetőségét illetően.
Arra szeretnék rákérdezni, államtitkár úr, hogy milyen kormányzati támogatás, milyen segítségnyújtás várható a diákmunka elősegítése érdekében, hiszen tudjuk azt, hogy munkaalapú társadalmat szeretnénk felépíteni, és fontos, hogy a fiatalok már diákkorukban is megismerkedhessenek az élet ezen oldalával is, egyfajta ráhangolódásképpen felkészüljenek az élet nehézségeire is, és ilyen értelemben a kormányzat programja és támogatása nagyon sokban segítené őket. Erre kérem megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť