UNGÁR PÉTER

Full text search

UNGÁR PÉTER
UNGÁR PÉTER (LMP): Tisztelt Miniszter Úr! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kettő helyes érvvel igazolta, hogy miért kapnak az egészségügyi dolgozók egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést. Az első az volt, hogy rengeteg túlórájuk volt a járványhelyzet alatt; a második az volt, hogy a járványveszéllyel magával szembe kellett nézni. Tehát ez egy túlórapótlék, és egyszerre egy veszélyességi pótlék is.
Ez a két feltétel ugyanakkor maradéktalanul fennáll a szociális dolgozók esetében, ezért arra kérném, hogy a képviselőtársamnak adott válaszával ellentétben próbálja meg megfogalmazni, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint miért nem érdemlik meg a szociális dolgozók az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést. Ez az önök számítása szerint a költségvetésnek 45 milliárdba kerülne.
Kérem, ne hozzon abba a helyzetbe, hogy elkezdjek összehasonlítani dolgokat, hogy mire költenek önök a költségvetésben 45 milliárdot, ahelyett, hogy a szociális dolgozóknak adnák. Az a helyzet, hogy hiába fogja felolvasni a Rétvári államtitkár úr által megírt panelgyűjteményt arról, hogy mekkora a bérnövekmény a szociális szektorban, jelenleg, amikor beszélünk, egy idősotthonban dolgozó gondozó 182 ezer forint nettót keres. Ez egy tény. Hiába mond bármilyen fideszes közleményt, ez a tény így van, ezek az emberek az állami szektor legrosszabban megfizetett munkavállalói.
Az a helyzet, hogy a szociális dolgozóknak fontos a köszönet, és innen is köszönjük meg a munkájukat, ugyanakkor a köszönettel nem tudnak a gyereknek tanszert venni, és nem tudják kifizetni a rezsit. Ezek az emberek, ahogy már képviselőtársam elmondta, volt, hogy hetekre beköltöztek… (Dr. Kásler Miklós Kontrát Károllyal beszélget.) Kérem, figyeljen ide! Volt, hogy hetekre beköltöztek az intézményekbe; volt, hogy ők maguk vitték be a védőfelszerelést, az ételt az idős embereknek például, vagy fogyatékosok bentlakásos intézményében fogyatékos gyermekeknek magyarázták el naponta újra meg újra, miért áll fenn ez a helyzet.
Mondja meg, ön szerint miért nem érdemlik meg az egyszeri bérkiegészítést! (Taps az LMP és a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť