UNGÁR PÉTER

Full text search

UNGÁR PÉTER
UNGÁR PÉTER (LMP): Miniszter Úr! Próbáljon meg ebben a Házban érveket felhozni amellett, hogy az az idősotthonban dolgozó gondozó, aki beköltözött két hétre a koronavírus alatt, és a saját gyermekeit nem látta, miért nem érdemli meg az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést. Erről kéne beszélnie, nem pedig a fideszes közleményeket felolvasni!
Ön felel ezért a területért. Ön felel ezért a területért, bár legtöbbször nem tudja azt, hogy kik a fenntartói ennek az intézményrendszernek, mert az államit legtöbbször kihagyja, de ön felel a szociális területért. Az a helyzet, hogy ön sok mindent, sok számot elmondott; 15 ezer ember hiányzik a szociális szektorból, mert olyan megalázóak a bérek.
Jöjjön el velem intézménylátogatásra Nyugat-Magyarországra bárhova, vagy jöjjön el Ausztria olyan részeire, ahol szinte csak magyarok dolgoznak az egész szociális intézményrendszerben, és meg fogja látni, milyen a bérhelyzet. Tudja ön, hogy mennyit keresnek ezek az emberek? Tudja ön, hogy a 115 százalék mellett konkrétan 180 ezer forint nettót kapnak ezek az emberek? Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť