MOLNÁR GYULA,

Full text search

MOLNÁR GYULA,
MOLNÁR GYULA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Nagy öröm, hogy itt lehetünk, és ilyen fontos törvényjavaslatokat tárgyalhatunk meg.
Szeretnék reagálni külügyminiszter úrra, aki nem várta meg ennek a fontos szingapúri egyezménynek az esetleges vitáját, hogy valóban, a magyar parlament működik, fontos törvényeket fogadunk el. Úgy vagyok ezzel, mint ahogy a karácsonyi vásár környékén szokták azt mondani, hogy van olyan szaloncukor, amelyik nyomokban kakaót tartalmaz. Nem tudom, ismerik-e ezt a mondást. Hát, így vagyunk mi is most ezzel, valóban, most olyan demokráciát élünk, hogy ez olyan parlamentarizmus, hogy ez nyomokban tartalmaz valóban demokratikus elemeket. Tehát tényleg itt vagyunk, fontos törvényeket tárgyalunk, és akkor el lehet mondani majd a CNN-nek (A teremben helyet foglaló Hidvéghi Balázs felé:) - látom, vannak európai parlamenti képviselők -, el lehet mondani a kommunikációban, hogy mi a baj, hiszen itt minden szép rendben történik. Sőt, még egy lehet, hogy van egy szép paraván, amit felhúzunk majd este 6-7 óra felé, amikor mondjuk, a kulturális szféra közalkalmazotti dolgairól beszélünk.
Annyi sok okos, jó dolgot elmondtak a képviselőtársak előttem, hogy gyakorlatilag most tényleg nem megyek bele a részletekbe, hogy mi minden van benne. Egyetlenegy gondolatkísérlet, ha már leadtak előre hozzászólni, és látom, mennyire figyelnek, hogy ez a Szingapúr most valami szimbólum lett, mert pont tegnap Matolcsy Nemzeti Bank-elnök - és ő a Jolly Joker ezekben a gazdasági kérdésekben, amennyire mi tudjuk kívülről -, pont bemondta, hogy akkor az új irány Szingapúr. Nagyon jó, tehát abból a szempontból, ami itt is elhangzott, hogy az egy főre eső GDP mennyi. Tényleg, maximálisan szeretném, hogyha Magyarország ott lenne, de tessék majd arra odafigyelni, hogy eközben azért az államszerkezet legyen már olyan, ami egy ilyen demokratikus jogállamban esetlegesen működik. Itt állunk, tehát figyeljünk arra oda, hogy tényleg, a szingapúri modellnek nagyon sok szépsége van, de ne vegyünk át mindent abból, ami ott működőképes. És ha már Szingapúr, akkor tessék már odafigyelni arra is, hogy ott azért az oktatásban, az egészségügyben, meg az állam működésében voltak azért előremutató dolgok.
De a lényeg az, hogy a Szocialista Párt - és ez a bejelentés lényege, ezért álltam fel - támogatni fogja ezt a javaslatot, és köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť