DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! Amit Schanda államtitkár úr az előbb mondott, hogy nem a sajtóból szerzi a kormány az információit, ennek egyébként mi magunk is örülünk, hogy a reálgazdasággal ők is tisztában vannak, viszont mi csak a sajtóból tudhattuk meg ma azt, hogy milyen bejelentései lesznek vagy nem lesznek a miniszterelnöknek.
A családok és a cégek nagyon várták ezt a mai napot, meg annak a bejelentését, hogy milyen intézkedésekkel próbálják majd megvédeni a családokat, hiszen mi is azt gondoljuk, hogy a családok anyagi és lakhatási biztonságánál nincsen fontosabb. Ezért vártunk itt, a parlamentben egyébként pontos, precíz, kiszámítható válaszokat akkor, amikor ezeket a kérdéseket föltettük; amikor látjuk, hogy öt családból négynek nincsenek megtakarításai; amikor azt látjuk és halljuk Gulyás minisztertől, hogy naponta akár négyezer ember elveszítheti a munkáját. Azt halljuk, hogy eddig körülbelül 30 ezren veszítették el a munkájukat, és tovább folynak a letiltások, nem függesztették fel a végrehajtásokat, ez is hatalmas terhet ró a családokra, és májusban újraindulnak a kilakoltatások.
Körülöttünk minden országban, sőt az Európai Unió 16 államában most már bérkiegészítéseket fizetnek 60 és 90 százalék között, és a magyar kormány eddig ebben nem intézkedett. Ezért vártuk ezt a mai napot, hogy milyen biztonságot, milyen kilátást tudnak nyújtani azoknak, akik szeretnének dolgozni, csak most nem tudnak, méghozzá a járványügyi veszélyhelyzet miatt. Nem arról van szó, amit a miniszterelnök mond, hogy munka nélkül nincs pénz, és ez segély. Dolgoznának ők, csak az új, megváltozott szabályok miatt nem tudnak ők dolgozni.
Ezért kérdezem miniszterhelyettes urat, hogy lesz-e olyan szabály, hogy a magyar munkavállalók bérének a 80 százalékát átvállalja a költségvetés. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť