VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (DK): Elnök úr, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! A koronavírus okozta válság az Orbán-kormány egészségpolitikájának és gazdaságpolitikájának korábbi hibás döntései és a mostani késlekedései miatt az elviselhetőnél sokkal súlyosabb nehézségeket okoz a magyar családoknak, vállalkozásoknak, nyugdíjasoknak. A Demokratikus Koalíció már korábban 60 javaslatot tett a válság kezelésére, köszönetet önöktől nem kaptunk, de legalább egynéhányat megfogadtak.
A magyar családok elveszítik a megélhetésüket, tízezrek maradnak fizetés és munka nélkül, ezért a Demokratikus Koalíció - egyébként tanulmányozva a nemzetközi tapasztalatokat is, egyeztetve szakértőkkel, közgazdászokkal, szakszervezetekkel - 20 pontos átfogó mentőcsomagot készített. Ezért is érthetetlen, hogy Varga Mihály miniszter úr miért mondta le a bizottsággal, a Költségvetési bizottsággal való, már korábban leegyeztetett beszámolóját.
Ebben a csomagban szerepel többek között, hogy aki elvesztette az állását, és fizetés nélküli szabadságra kényszerült, az állami forrásból kapja meg a bére 80 százalékát pár hónapon keresztül. Benne van az, hogy veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt állásidőre az állami, az önkormányzati közszolgálatban, intézményekben, valamint a köztulajdonban lévő cégekben lévő dolgozók kapják meg a teljes alapbérüket, és ne bocsássák el, mint például a szigetvári fürdő 60 dolgozóját; az álláskeresési támogatás folyósítási ideje emelkedjen 6 hónapra.
Éppen ezért kérdezem a miniszterhelyettes urat, miért nem veszik figyelembe az emberek életét megnyomorító helyzetet, miért nem biztosítanak érdemi mentőcsomagot családoknak, vállalkozásoknak a környező országokhoz hasonlóan. Várom válaszát. (Taps az LMP és a Párbeszéd soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť