POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA,

Full text search

POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA,
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Azért van egy óriási kérdés, hogy mind az expozé, mind Ovádi Péter képviselőtársam felszólalása mikor íródott, mert ha nem vették volna észre, most már egy hónapja egy olyan helyzetben vagyunk, amelyet kezelni kell. Természetesen fontosak a fejlesztések, ezzel teljes mértékben egyetértünk, csak magában az expozéban és a felszólalásban is igencsak túlzott optimizmus fedezhető fel, azokban a sorokban, amelyeket önök felolvastak itt, a tisztelt Ház előtt. Értékelve a három javaslatot, amely szorosan összefügg, a két határozati javaslat egyértelműen a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség lehatárolásával, az odatartozó településekkel foglalkozik, és valóban arra szolgál, hogy az országgyűlési határozat elfogadásával a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséget meghatározzák.
Viszont én áttérnék a törvényjavaslatra, mert úgy gondolom, hogy az a lényeges ebben a vitában. Én mindig keresem az okát annak, hogy ezt miért nyújtották be, és mik lehetnek mögötte, amit esetleg mi, ellenzéki képviselők próbálunk a sorok között kiolvasni. Nem könnyítették meg a dolgot, mert nagyon-nagyon bele kellett gondolnom. Egyetlenegy mondatba fogok most belekapaszkodni, ez pedig az, hogy a térségi fejlesztési tanácsok feladatával és a tagok összetételével kapcsolatosan az új jogszabály, tehát a módosított változat azt határozza meg, hogy a térségi fejlesztési tanács elnökét és annak alelnökét saját tagjai közül választják. Az eredeti jogszabályban, amit módosítanak, ez a mondat nem szerepel.
Ez miért is érdekes, és miért hoztam fel ebben a vitában? A Balaton Fejlesztési Tanács ülésein részt szoktam venni, mert rendkívül fontosnak tartom, hogy képben legyek, milyen fejlesztések vannak a Balatonnál. Ott most Bóka István, Balatonfüred polgármestere elnököl. Ha ez a jogszabály-módosítás, amely most előttünk fekszik, azt fogja meghatározni, hogy az elnököt a térségi fejlesztési tanács tagjai közül kell megválasztani, mert ha jól értelmeztem a jogszabály felépítését, a térségi fejlesztési tanácson belül van a kiemelt térségfejlesztési tanács, ez azt jelenti, hogy rá is vonatkozik majd az a passzus, hogy az elnököt a tagjai közül kell megválasztani. Most az van a tervezetben, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács tagjai lesznek majd a térséget alkotó három megye megyei közgyűlésének elnöke, valamint plusz egy képviselő, valamint az operatív programok végrehajtásáért felelős miniszterek egy-egy képviselője, plusz a BFT-nél a területfejlesztés stratégiai tervezésért felelős miniszter képviselője.
Most ezt azért soroltam fel, mert megnéztem, és ha jól látom - és örülök neki, hogy Ovádi képviselőtársam most a vezérszónok a Fidesz részéről, Veszprém megyei képviselő -, a Veszprém megyei közgyűlésben Bóka István nem tag. Most a kérdésem az lesz, hogy ha Bóka István nem tagja a megyei közgyűlésnek, és elfogadjuk ezt a jogszabályt, akkor Balatonfüred polgármesterének le kell-e majd mondania a Balaton Fejlesztési Tanács elnöki pozíciójáról.
Ugyanis eddig nem volt benn, hogy a tagjai közül kell az elnököt megválasztani. Miért is érdekes most ez a kérdés? Azért, mert az önkormányzatok feladatainak, hatásköreinek átstrukturálását látjuk most több jogszabály-módosításban, és azért az egy nagyon fontos dolog, hogy az önkormányzatoknak, akár a balatoni térségben is, valamilyen beleszólásuk legyen a fejlesztésbe, hiszen ők látják azt, hogy mi az, ami a térségben a leginkább szükséges.
Ez lenne az a kérdés, hogy mi lesz az önkormányzatokkal? Ugyanis eddig az volt a szokásjog, de ismétlem, ezt csak a Balaton Fejlesztési Tanács esetében tudom megerősíteni, hogy az elnökletet mindig a térség kiemelt polgármesterei látják el. Mielőtt nem lett ellenzéki polgármestere Siófoknak, előtte Balázs Árpád polgármester úr volt a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke. Amikor Lengyel Róbert polgármester urat megválasztották a siófokiak, akkor átkerült ez az elnöklet Balatonfüredre. Szerintem ez nincsen rendben. Az önkormányzatoknak továbbra is beleszólást kell adni ezeknek a fejlesztéseknek a felvázolásába, abba, hogy ők ebbe bele tudjanak szólni, mert anélkül nem tud egyetlen térség sem fejlődni.
És akkor visszakanyarodnék, ahonnan indultam. Igen, fontos, hogy fejlődjünk, csak most egy másik helyzet van. Az európai uniós költségvetési ciklus tekintetében még nem tudjuk, ’21-27 között mit hoz a jövő. A legfontosabb most az, hogy az előttünk lévő veszélyhelyzetet minél előbb megoldjuk. Ehhez természetesen mindenkinek be kell húznia a nadrágszíjat, és minden fejlesztést alaposan át kell gondolni, mert itt most nem arról van szó, hogy szeretnénk még két darab szállodát meg három darab éttermet, hanem hogy legyen munkahelyük azoknak az embereknek, akik egyébként ebben a térségben dolgoznak. Ha ezeket fejlesztésekkel meg tudjuk csinálni, akkor úgy, de én azt gondolom, hogy most valóban máshova kell helyezni ezeket a súlypontokat.
Tehát összességében csak annyit szeretnék kérdezni, hogy jól értettem-e a jogszabályból, hogy most az elnököt a tagjai közül lehet választani, mi lesz az önkormányzatok képviseletével a Balaton Fejlesztési Tanács vonatkozásában. Megtisztel, ha államtitkár úr erre majd válaszol. Köszönöm szépen. (Z. Kárpát Dániel: Úgy van! - Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť