DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT

Full text search

DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT
DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm, elnök úr. Nem akartam ehhez a vitához hozzászólni, egy kérdés merült föl, de azt hiszem, képviselő úr, hogy nem biztos, hogy büszke lehet erre a felszólalására, főleg a végére. Nem erről beszéltek képviselőtársaim.
Én magam egyébként hívő keresztény vagyok. Nagyon sok mindennel egyet tudok érteni, nagyon sok mindent értek abból, amit önök mondanak. Sok mindennel viszont keresztényként sem tudok egyetérteni.
Egy dologra szeretnék rákérdezni, ez egy nagyon földhözragadt, technikai jellegű kérdés. Itt államtitkár úr és önök is beszéltek bizonyos garanciákról az ingatlanokkal kapcsolatban, műemlékvédelmi garanciákról, s a többi. Azt is hallhattuk, hogy ezeket az ingyen tulajdonba adott ingatlanokat erre a funkcióra lehet használni, és hogy ha ez a funkció, ez a felhasználás megszűnik, akkor vissza kell hogy adják.
Egy példát mondok. Baranya megyében Görcsöny településen az egyik érintett ingatlan egy 1760-ban épült későbbi Benyovszky-kastély. Ez egy egészen speciális ingatlan speciális építészeti adottságokkal, skót stílusú, ilyenről nem nagyon tudok az országban. Ugyanakkor nincs túl jó állapotban. A kérdésem az, hogy pontosan, amilyen garanciákat önök említettek, ezek hogyan jelennek meg a valóságban. Tehát honnét lesz forrása az érintett egyházi szervezetnek, hogy ezt az ingatlant konzerválja, fenntartsa, azzal együtt, hogy ennek az épületnek valóban műemléki értéke van, és ha adott esetben megszűnik ez a fajta funkció, akkor az úgy kerüljön vissza az állam kezébe, úgy kerüljön vissza a köztulajdonba ilyen módon, hogy az megőrzi a műemlékvédelmi sajátosságait, értékeit.
Tehát ezeket a garanciákat hallottam önöktől, de nem tudtam kiolvasni a törvényjavaslatból, ezért én bízom benne, hogy államtitkár úrtól erre kapok konkrét választ. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť