DR. GURMAI ZITA,

Full text search

DR. GURMAI ZITA,
DR. GURMAI ZITA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! A javaslat a digitális piaccal összefüggő uniós szabályoknak való megfelelést, illetve azok átültetését rendezi. Én egy konkrét részére szeretnék kitérni, amire egyébként Szabó Sándor képviselőtársam több alkalommal is felhívta a figyelmet, hogy a javaslat akként is rendelkezik, hogy ezek a megoldások nem vezethetnek a feltöltőtartalmak előzetes ellenőrzéséhez vagy a korlátozások nem lehetnek túlzóak. Ugye, az Európai Unió videómegosztó platformokkal kapcsolatos reformjai könnyen túlkapásokhoz, előzetes szűrésekhez vezetnek, egy ilyen rendelkezés kulcsfontosságú annak érdekében, hogy az EU-szabályozás ne járjon a kreatív tartalmak csökkentésével.
Szerencsés lett volna a törvényben arról is rendelkezni, hogy a túlbiztosítás esetén a szolgáltatást igénybe vevő feltöltő milyen különleges jogorvoslati utat vehet igénybe, esetleg kár esetén pedig ezen kárának megtérítését miként érvényesíti.
Egyetértek Nacsa Lőrinc képviselőtársammal abban, hogy rendkívül fontos az, hogy a kiskorúakat védelmezzük, ez ügyben mindenképpen azt gondolom, hogy mindent meg kell tenni. Zárójelben megjegyzem, hogy időkorlátot is tennék, hiszen azt gondolom, hogy rendkívül káros hatással van a gyerekekre, ha rengeteg időt töltenek a képernyők előtt.
Nos tehát, ahogy az elején mondtam, a javaslat alapvetően az Európai Unió jogszabályainak átültetéséről szól, azonban a javaslat hiánya, hogy nem kínál megoldást arra, hogy a szolgáltatók milyen módon gondoskodhatnak a felhasználók életkorának ellenőrzéséről, ez alapján pedig félő, hogy ez visszaélésszerű adatkezeléshez vezeti a szolgáltatókat. Tehát mindenképpen, államtitkár úr, ezt megfontolásra javasolnám.
A másik probléma, hogy bár előírja, hogy a szűrések nem járhatnak a tartalmak előzetes ellenőrzésével, viszont ezen szabályok megszegéséhez nem csatol szankciókat, és nem biztosít a feltöltők számára megfelelő és gyors jogorvoslati lehetőséget. Én mindenképpen javasolnám, hogy ezt a két problémát tisztázzuk, mert akkor van esély arra, hogy a tartózkodásból akár igent is nyomjunk. Köszönöm szépen még egyszer az előkészítést.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť