NACSA LŐRINC,

Full text search

NACSA LŐRINC,
NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részérőll: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egyet tudok érteni azzal, hogy egy rég várt és nagyon fontos törvényjavaslat van itt előttünk. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos és hosszú téma. Lehet, hogy a mostani törvényi vita keretei nem is engedik azt meg, hogy ezt minden részletében kibeszéljük, ám mindenképpen fontos, hogy a jövőben is folyamatos politikai párbeszéd legyen erről a témáról.
Sok mindenben egyet is tudok érteni Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselőtársammal, hiszen alapvetően szükség van ilyen jellegű szabályozásokra, és látjuk azt, hogy a média, a digitális információáramlás, az információs társadalom és a digitális tartalmak nagyon gyorsan, gyors ütemben változtak az elmúlt évtizedekben, és legfőképpen az elmúlt öt-hat évben. Látjuk, hogy szüleink és nagyszüleink még egészen másféleképpen szerezték az információikat és találkoztak akár a hírekkel, akár bármilyen információval, tartalommal.
Azt is láthatjuk, hogy az elmúlt öt év vagy mondjuk, nyolc év elképesztő nagy változást hozott ezen a piacon, még tíz évvel ezelőtt sem volt ilyen elterjedt a napjainkban teljesen természetesnek számító közösségi média, a videómegosztó platformok, illetve a 24 órás folyamatos információáramlás. Én nem értek ezzel egyet, Z. Kárpát Dániellel nem értek abban egyet, hogy bizonyos szűrők beépítése ne lenne jó, mert jobb, mint a semmi. Közös európai uniós javaslatok eddig kudarcot vallottak, és legfőképpen azért, mert bizonyos, ebből jelentősen részesedő tagállamok elgáncsolták ezeket a javaslatokat. Az előző Európai Bizottság versenyjogi biztosa a sikertelen szavazás után azt nyilatkozta, hogy innentől kezdve a nemzetállamokon a sor, lehet kitalálni nemzetállami megoldásokat, vagy kisebb regionális együttműködésekben, mint a visegrádi csoport, lehet kitalálni különböző formákat, hogy hogyan is lehet szabályozni, adóztatni, hogyan is kell kezelni ezt a kérdést.
Én azt látom az európai nemzetek többségében, hogy most mindenki az ön által is említett OECD-döntésre vár, amely nyilvánvalóan a mostani járványhelyzet miatt elhalasztásra került, hiszen ennek a döntésnek a napokban kellett volna megszületnie. Reméljük, hogy ez a döntés nem halasztódik soká, és az OECD-nek lesz egy olyan iránymutatása, amely alapján a szabályozórendszert, amely alapján az adózási kérdéseket tovább lehet majd vinni itt a magyar parlamentben és a magyar jogalkotásban is.
(14.40)
Én azt gondolom, hogy ez a kérdés azért is fontos, mert nagyon kardinális kérdés, hogy hagyjuk-e, hogy a technológiai cégek átvegyék az irányítást fölöttünk, vagy mi tudjuk irányítani a technológiai cégeket. Szerintem ez kulcskérdés lesz a következő időszakban, és meg kell vizsgálnunk azt is, hogy ezek a techóriások hogyan befolyásolják az életünket. Azt gondolom, hogy mindezt egy alapjogi, egy személyes szabadságjogokat szem előtt tartó nézőpontból is meg kell vizsgálni. Itt nemzeti szuverenitási és szabadságjogi kérdésekről is beszélni kell, természetesen mindig a sajtó- és véleményszabadságot szem előtt tartva.
Idehoznám azt a kifejezést, amelyet nagyon fontosnak tartok, és Szabó képviselőtársam is beszélt már róla, ez a médiatudatosság, hogy sok energiát, sok időt kell arra szentelni, hogy a gyermekeket, fiatalokat médiatudatos állampolgárokká neveljük. Az iskolarendszerben a szülői felelősséget húznám még alá, olyan tartalmakkal találkozhassanak, olyan szűrőkkel találkozhassanak, olyan iránymutatással, olyan szemlélettel találkozhassanak, ahol a médiatudatosság mindenképpen egy meghatározó szegmense lesz a felnövekvő nemzedék gondolkodásának, hiszen a közösségi média, a videómegosztó platformok és az ilyen szolgáltatók minden előnye mellett nagyon sok veszély leselkedik az óvatlan vagy naivabb felhasználóra.
És azt gondolom, hogy nemzetállami megoldásokat sürgetett a versenyjogi biztos, nemzetállami megoldásokra is szükség van, de ilyen európai közös szintű megoldásokra is szükség van, és a kettőt együtt kell bevetni, hiszen azt gondolom, hogy a mostani törvényjavaslatban is hatékony fellépést, hatékony szűrőrendszert, hatékony szankcionálási rendszert és hatékony szabályokat kell alkalmazni vagy fogunk alkalmazni.
Korábban soha senki nem vizsgálta meg azt, hogy mondjuk, egy Dublinba bejegyzett cég általános szerződési feltételei, amelyeket minden felhasználó magára nézve kötelezőnek tart, azok például megfelelnek-e egy adott ország jogrendjének, megfelelnek-e a nemzeti alkotmánynak, megfelelnek-e annak a hazai jogrendnek, amelynek az adott állampolgár is a részese. Ezt még nem vizsgálták korábban, ezért is fontos, hogy ilyen téren is előrelépjünk.
Nemrégiben történt egy eset, gondoljunk arra, hogy egy bizonyos videómegosztó portál minden indoklás és valódi jogalap nélkül egyik pillanatról a másikra törölte az egyik hazai sajtóorgánum teljes YouTube-csatornáját. A PestiSrácok oldalról van szó. (Dr. Varga-Damm Andrea: Hát, az a stílus!) Itt többen ülünk a teremben, illetve ültünk a teremben, akik ennek a csatornának különböző online műsoraiban, tévében szerepeltünk már, ellenzéki képviselőtársaimmal is (Z. Kárpát Dániel és dr. Varga-Damm Andrea közbeszól.) több alkalommal tudtam, ellenzéki képviselőtársaimmal is több alkalommal tudtam vitatkozni ezen a felületen. Itt is egy minden jogalap és valós indok nélküli törlés történt a YouTube részéről. Én azt gondolom, hogy az ilyen önkényes és a jogállamisággal össze nem egyeztethető lépések azok, amik nem elfogadhatóak, és ami miatt további szabályozásokat kell megfontolnunk, illetve erről folyamatosan beszélnünk.
Másik probléma ennek az ellenkezője, hogy sok esetben nagyon káros tartalmak nagyon könnyen eljutnak a felhasználókhoz, mint például a gyűlöletbeszéd vagy terroristatartalmak. Ezt is láthattuk a világ számtalan pontján, hogy sokszor ezek túl könnyen eljutnak a felhasználókhoz, és ezért szükség van egy hatékony, erőteljes, határozott fellépésre ezen a területen. És azért fontos, hogy erről beszéljünk - és szerintem nem a mai nap az egyetlen, amikor erről a kérdésről beszélni fogunk, és nagyon sok egyetértési pontot fogunk egymás között találni -, mert ez egy olyan téma, amelyben közös fellépésre van szükség, itt, a magyar Országgyűlésen belül is. Mert ez velünk lesz, ez a történet, velünk lesz nemcsak a probléma, hanem a lehetőség is, hiszen ezek az oldalak, ezek a techóriások, ez a közösségi média rengeteg lehetőséget is tartalmaz, és én egyáltalán nem vagyok ellene.
Bár Z. Kárpát Dániel övön aluli ütését nem tudom nem azzal viszonozni, hogy nézzük meg, hogy a Jobbik mennyit költött Facebook-hirdetésekre, lejárató hirdetésekre, például ellenem is volt egy ilyen, nem ez a lényeg, nem a személy a lényeg, de fizetett hirdetésben próbáltak kormánypárti politikusokat... Természetesen a politika része, elfogadjuk, de akkor ne ezzel jöjjenek felénk, ezt csak ezért zárójelben mondanám.
Azt gondolom, hogy az Európai Bizottság javaslata, amely most egy új megközelítést is tartalmaz, előremutató, szükség van ilyen szűrők beépítésére, szükség van a szabályozásra, de én azt gondolom, hogy ebben a témában további lépésekre lesz majd szükség. Én örülök annak, hogy a magyar kormányban megalakult a digitális szabadság bizottság, munkacsoport Varga Judit miniszter asszony vezetésével. Én azt gondolom, hogy alapjogi szempontból, adózási szempontból, szabadságjogok szempontjából, illetve a nemzeti szuverenitás kérdésének szempontjából is meg kell vizsgálni, ezeknek a pontoknak a perspektívájából meg kell vizsgálni a különböző techóriások befolyását a magyar társadalomra, a jogállamiságra, az európai közösségre. Hiszen sokszor láthatjuk ezeknek a techóriásoknak a hatalmukkal való visszaélését, önkényeskedését, és én még egyszer azt mondom, hogy a lehetőségek mellett a veszélyekre is fel kell hívnunk a figyelmet.
A társadalom médiatudatosságának növelése érdekében szintén közös, többpárti együttműködésre is szükség van, itt mindenkinek van saját felelőssége, hiszen minden pártnak, minden politikusnak különböző közösségi médiában több követője van, feléjük a médiatudatosságnak a jelzése, a médiatudatosságnak a folyamatos szószólása, illetve az álhírek nem megosztása is segít abban, hogy az állampolgárok ilyen szempontból tudatosabbak legyenek.
Nekünk magunknak is, azt gondolom, minden politikusnak is előtérbe kell helyezni a médiatudatosságot, és az ilyen és ehhez hasonló szabályozásokat mindig örömmel kell üdvözölnünk, és szerintem nem szabad megállni itt. Ezt az államtitkár úrnak is mondom, hogy ez egy nagyon fontos lépés, és további lépéseket kell majd tennünk, hogy azok a szempontok, amelyeket említettem, az alapjogok, szabadságjogok, önkényesség, nemzeti szuverenitás kérdése, ezek ne merüljenek feledésbe, és ne élvezhessenek korlátlan hatalmat és önkényt ezek a techóriások, de mindenesetre a mostani törvényjavaslat előremutató, ezért a KDNP támogatja.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť