ÁGH PÉTER

Full text search

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország Kormánya az önkormányzatok irányába több lépcsőben nyújtott komoly segítséget és partnerséget. Első körben átvállalta a szocialista időszakból megörökölt adósságot, és fejlesztési támogatást biztosított azoknak, akik nem rendelkeztek ilyennel. A megyei jogú városok esetében évtizedes álmok megvalósítására nyílt mód a „Modern városok” program keretében. Eközben elindult annak a tervnek a megvalósítása is, melynek révén a megyeszékhelyeket bekapcsolják a gyorsforgalmi utak hálózatába is, amely nem csupán nekik, hanem az egész térségnek kitörést jelent. Bizonyítja ezt nálunk a 86-os megépítése.
Fontos lépés volt az is, hogy elindult a „Magyar falu” program, mely az 5 ezer fő alatti kistelepüléseket célozza. Választókerületemben, Észak-Vas megyében is számos kezdeményezés valósulhat meg ezáltal. Szolgálati lakások, orvosi rendelők, utak, járdák, óvodák, óvodai udvarok, polgármesteri hivatalok, helyi közösségi terek újulhatnak meg, temetők kerülhetnek méltó állapotba kormányzati támogatásokból. Emellett orvosi eszközök, falubuszok, közterületet rendben tartó gépek beszerzésére is mód nyílik.
Látható, hogy az egyes alprogramok összefüggnek egymással, így segítve a kistelepülésen élők életminőségének javítását. Az érdeklődés óriási, a tapasztalatok jók, nekem is volt már szerencsém több átadáson részt venni. A megvalósult fejlesztések mind az adott falut szolgálják.
Tisztelt Államtitkár Úr! Választókerületemhez 77 település tartozik, melyből három várost leszámítva mind 5 ezer fő alatti. Célunk, hogy megőrizzük ezeket a csodálatos helyeket, ahogy örökségként megkaptuk az előttünk járóktól, hogy át tudjuk adni az újabb nemzedékeknek. Észak-Vas megye további építése érdekében ezért bízunk a „Magyar falu” program folytatásában, hiszen még sok elképzelést kell megvalósítanunk.
Fentiekre figyelemmel tisztelettel kérdezem, hogy miként folytatódik idén a „Magyar falu” program. Köszönöm, megtisztelő válaszát várom. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť