DR. ORBÁN BALÁZS,

Full text search

DR. ORBÁN BALÁZS,
DR. ORBÁN BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is, a félreértések elkerülése végett rögzíteném, hogy továbbra is kiemelt célja a kormánynak a magyar falvak népességmegtartó képességének növelése, és ennek egyik zászlóshajóprojektje a „Magyar falu” program. Így ennek megfelelően 2020-ban is folytatódik és bővül ez a program, ideértve a falusi CSOK-ot, a pályázati lehetőségeket és a mellékúthálózat fejlesztését is. A pályázati kör 2020-ban három fő pillérre terjed ki: szolgáltatásfejlesztés, infrastruktúra- és eszközfejlesztés, valamint az identitástudat erősítése.
A támogatások formája minden esetben vissza nem térítendő, 100 százalékos hazai támogatás, 100 százalékos előleg formájában. Ezekre az alprogramokra 40 milliárd forintos költségvetési forrás már rendelkezésre áll. A kedvezményezetti kör is tovább bővül, hiszen a helyi önkormányzatokon, egyházi szervezeteken túl a helyi civil szervezetek is megjelenhetnek. A Falusi Útalap keretében pedig 2020-ban újabb 50 milliárd forint jut az útfelújításokra, ez a tervek szerint 174 útszakaszt mind a 19 megyében, 367,7 kilométer hosszban fog érinteni.
(17.20)
A pályázatok esetében természetesen a fent említett fejlesztések nem kerülik el Vas megyét sem: kétszáznál is több sikeres benyújtott pályázat és mintegy hárommilliárd forint fogja szolgálni a térség fejlődését. Ebből az ön választókerületét érintően is több mint száz sikeres pályázattal kalkulálhatunk, több mint egymilliárd forint értékben.
Az eredményes pályázati tevékenységnek köszönhetően többek között a nemzeti és helyi identitás erősítésére eddig Vas megyében 300 millió forintot, falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatására 250 millió forintot, orvosi rendelőkre közel 200 millió forintot, óvodafejlesztésre pedig 225 millió forintot tudtunk biztosítani, és azt reméljük, hogy a program legalább ilyen erővel ebben az évben és a következő években is dübörögni fog. Köszönöm szépen a türelmet és a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť