ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az ülésszak kezdetén úgy illik, hogyha kiállítjuk az elmúlt fél év oktatáspolitikai bizonyítványát, hiszen a magyar jövő szempontjából az egyik legalapvetőbb nemzetstratégiai területről van szó. A XXI. század legfontosabb versenyképességi tényezője az emberi tudás és ennek a tudásnak az előállítása lesz. Nézzük, hogy megértette-e a kormány az idők szavát, szóval, lássuk akkor azt az alternatív bizonyítványt, amit itt mi a Jobbik-frakcióból ki tudtunk állítani az önök számára.
Nos, önök a tanítás mint értelmiségi hivatás tekintélyének megteremtése nevű tantárgyból megbuktak. Sok egyéb mellett itt elég lenne, mondjuk, arra utalnom, hogy önök egy tollvonással és egyeztetés nélkül elvették azoktól a szakközépiskolai tanároktól a közalkalmazotti státuszt, akiket adott esetben naponta aláznak meg és köpnek le bizonyos kiilleszkedett családokból való gyermekek.
Aztán önök elégtelenre teljesítettek „a szelekció felszámolása” című tárgyból is, hiszen az elit részére milliárdos állami támogatásból építenek olyan magániskolákat, ahol 3-4 millió forintos tandíjat kérnek az elit gyermekeitől, míg a köznépnek ott vannak a leromlott állapotú köziskolák, amelyek tanulói majd jók lesznek valahova a futószalagok mellé, vagy pedig valamelyik oligarcha luxusjachtjára szolgálatot tenni.
Aztán sajnos bukta lett az a tantárgy is, hogy „a gyerekeket nem tekintjük kísérleti nyúlnak”. Dehogynem, önök annak tekintik. A beiskolázási korhatár körüli anomáliák, a NAT-tal kapcsolatos problémák, a kudarcos szakképzési reformok folyamatos változtatása erről tanúskodnak.
Aztán a „normális országban nem tartják a tanárokat cselédbéren” nevű tantárgyból is jókora karó virít a félévi ellenőrzőjükben. Magyarázza meg a bizonyítványt, miniszter úr, ha tudja! Nehéz lesz. És várom rétvárizmusoktól mentes válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť