GULYÁS GERGELY, a

Full text search

GULYÁS GERGELY, a
GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Ha jól értem, akkor ön azt kéri tőlünk, hogy emeljük a pedagógusbéreket. Ennek eleget tudunk tenni. Ebben a ciklusban még több alkalommal is pedagógusbér-emelésre fog sor kerülni.
Az pedig szerintem mindannyiunk érdeke, hogy az oktatás színvonala Magyarországon is magasabb legyen, ezért örülhetünk mindannyian annak a legutóbbi PISA-felmérésnek, ami elsőként már valóban ennek a kormánynak az oktatástevékenységét értékelte, és ami a korábbinál jobb adatokat mutat. Egyébként is minden területen, minden szegmensben, tegyük hozzá, hogy a korábbi adatokat is az rontotta le, hogy a különbségek óriásiak voltak. Tehát ha megnézzük egy megyei jogú város vagy egy fővárosi gimnázium teljesítményét, akkor bármely nyugat-európai országgal versenyképesek vagyunk, a kistelepülések hasonló iskolái viszont alaposan le vannak maradva.
Ezért szerintem elkerülhetetlen és helyes volt az, hogy állami fenntartásba kerültek az iskolák. Ez ennek a különbségnek a csökkentéséhez, az alacsonyabb színvonalú iskolák színvonalának az emelkedéséhez járult hozzá, ennek az első eredményeit a PISA-értékelésben már láthatjuk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť