ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Államtitkár Úr! Az Eurostat adatai szerint a rákos halálozások tekintetében is gyászos mutatókkal bír Magyarország. Hazánk az uniós mezőny sereghajtója: minden negyedik honfitársunk a rettegett betegség miatt veszíti életét, évente mintegy 34 ezer ember; ez több mint Szekszárd vagy éppen Gyula teljes lakossága.
Egy olyan rendkívül rossz népesedési és mortalitási adatokkal rendelkező térségben, mint amilyen Somogy megye déli része, bizony igen fontos lenne a korai felismerés és a diagnózis, mondhatni, életet menthetne, értékes éveket nyerhetne vele számos, szeretteit féltő család.
Az 1976-ban átadott, valaha szebb napokat látott és egykor több mint 700 ággyal rendelkező nagyatádi kórházban erre lehetőség is lenne, hiszen idestova egy éve, hogy átadták a CT-osztályt, csakhogy valamilyen irracionális és embertelen ok miatt mind a mai napig nem biztosítják a nagyatádi CT járóbeteg-finanszírozását, annak áldásait csak a kórház fekvőbetegei vagy a mélyen a zsebükbe nyúlók élvezhetik. A többieknek marad a sok nyűggel járó kaposvári utazgatás és az ottani várólista. Államtitkár úr, mondom, várólista, márpedig aki időt nyer, az életet nyerhet.
Nonszensz, hogy a nagyatádi CT-kapacitás megdöbbentő módon messze kihasználatlan, hiába könyörög a város független polgármestere, hiába javasolom a költségvetési módosítók sorában, vagy kérem én magam is a tarthatatlan helyzet rendezését.
Államtitkár úr, kérem, hogy konkrét és lehetőleg mielőbbi időpontot megjelölő válaszában tegyen bizonyságot amellett, hogy végre megoldják ezt a súlyos problémát. Meddig veszik még semmibe 80 ezer dél-somogyi polgár élethez, egészséghez való jogát? Meddig büntetik még Nagyatádot és annak környékét? Várom válaszát. (Taps a Jobbik soraiban. - Szórványos taps az MSZP, a DK és az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť