SCHANDA TAMÁS JÁNOS

Full text search

SCHANDA TAMÁS JÁNOS
SCHANDA TAMÁS JÁNOS információs és technológiai minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Magyarország számára kiemelt cél a környezet védelme és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás. A teremtett világ megóvása egyfelől emberi kötelességünk, másrészt mindannyian felelősek vagyunk gyermekeink jövőjéért.
A miniszterelnök úr által bejelentett klímavédelmi akcióterv jól mutatja a kormány elszántságát a teremtett világ megóvása érdekében. Először is, még az idén megkezdjük az illegális hulladéklerakók felszámolását, és keményen megbüntetjük a környezetkárosítókat. Megszüntetjük az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, és lehetővé tesszük az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását. Megvédjük a nemzeti kincseinket, a folyóinkat a külföldről érkező hulladékoktól. A hazánkban működő multinacionális cégeket kötelezzük a környezetbarát technológiák alkalmazására, és a következő két évben 32 milliárd forinttal ösztönözzük a hazai kkv-k megújulóenergia-termelését. Minden gyermek születésekor tíz fát ültetünk. Ezzel elérjük, hogy 2030-ra Magyarország területének 27 százaléka erdővel lesz borítva. Hatszorosára emeljük a naperőművek kapacitását, amely környezetbarát és olcsó energiát biztosít a hazai fogyasztók számára.
Tovább bővítjük az elektromobilitás elterjedéséhez szükséges támogatásokat, az olcsó elektromos autók vásárlásának támogatásával minél szélesebb kör számára szeretnénk biztosítani a környezetet kímélő közlekedést. Hasonló célokat fogalmaztunk meg az elektromos buszok forgalomba állításával is. Bevezetjük a zöld államkötvényt, és az ebből befolyó összeget a kormány klímabarát programokra fogja fordítani. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť