DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Nemcsak most, hanem az elmúlt években is arra törekedtünk, hogy a szociális szférában érezhetően nőjenek a bérek. Azért is kellett tennünk, mert az önök kormányzása idején csökkentek, amikor elvettek a szociális szférában dolgozóktól egyhavi bért - tehát nem emeltek, hanem elvettek minden szociális szférában dolgozótól egyhavi fizetést. Az idei évben is 14 százalékos a béremelkedés, és ha a 2010-es bérekkel veti össze a mostani béreket, akkor egy 115 százalékos emelkedést tapasztal a szociális átlagbérek tekintetében, tisztelt képviselő úr. Ennyi többletforrást biztosítottunk ágazati bérkiegészítéssel, bérpótlékkal, többféle formában az ágazatban dolgozóknak.
Ugyanakkor egy másik videó is kikerült a hétvégén az internetre, tisztelt képviselő úr, ezt ön jegyzi, a mai napon azonban lebuktak, hogy ebben valótlanságokat állítottak. Ön és a riportalanya azt állítja, hogy egy főállásban mentőtisztként dolgozó személyt szólítanak meg, miközben a mentőszolgálat egyértelművé tette, hogy nem dolgozik ilyen személy a mentőszolgálatnál, pedig elhangzik a videóban, hogy 43 éve mentősként dolgozik. Sőt, az is kiderült, hogy az Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának a névjegyzékében sem szerepel ez a személy. Kiderült tehát, hogy egy olyan emberrel egy olyan látszatot keltettek önök, mintha valaki, aki az egészségügyben mentőtisztként dolgozna, nap mint nap az állami egészségügyben ápolná a betegeket, ő szólal meg ebben a videóban, de kiderült, hogy már az első mondataik sem voltak valósak.
Egy olyan videót készítettek önök, tisztelt képviselő úr, ahol a politikai igényeikhez igazították a tényeket, és nem pedig a tényekhez igazították azt, amit ebben a videóban elmondanak. Önöknek az a legkevesebb, hogy emiatt bocsánatot kell kérni, mert becsapták az összes magyar embert, egy olyan videót tettek közzé tudatosan, amiről tudták, hogy ami abban elhangzik, az nem valós. És ezzel nem tettek mást - túl azon, hogy önmagukat lejáratták, tisztelt képviselő úr, és hiteltelenítették magukat -, mint az emberekben riadalmat keltettek egy álhír kapcsán, és rombolták az egészségügybe vetett bizalmat, ahol pedig több tízezer ember megfeszített munkában dolgozott a koronavírus-járvány alatt is.
Azonnal kérjenek elnézést, és ismerjék be, hogy hazudtak! (Dr. Zsigmond Barna Pál tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť