KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Kásler Miklós miniszter úr a hétvégén bejelentette, hogy az egészségügy területén, igaz, nem mindenkinek, de mégis kiutalásra kerül az 500 ezer forintos elismerés. Ugyanakkor miniszter úr a következőket mondta: „A gyógytornászok és az idősotthoni dolgozók, illetve a házi segítségnyújtók azért maradtak ki, mert a munkáltatójuk egyben fenntartójuk is az illetékes egyház, vállalkozó, egyesület vagy éppen önkormányzat, sajnos így nem tartoznak bele abba a körbe, amely kifejezetten az egészségügyi dolgozókat öleli fel.”
Ha megnézzük a statisztikákat, akkor, képviselőtársaim, a következőről van szó: mintegy 35 ezer olyan ember van, aki kiesik most ebből a rendszerből, és ők nem fognak kapni semmiféle anyagi elismerést. Ahogy említettem, a statisztikákat vizsgálva kiderül, hogy a bentlakásos idősotthonokban igenis van állami fenntartású intézmény, nagyon-nagyon sok ellátottal, majdnem annyi ellátott van állami fenntartású bentlakásos idősotthonban, mint önkormányzati fenntartású idősotthonban. Tehát hangsúlyozom, itt ezres nagyságrendről van szó.
Vitathatatlan, hogy a bentlakásos idősotthonokat vizsgálva itt már a legtöbb fenntartó egyházi intézmény, de tudjuk jól, hogy a kormány az elmúlt években ösztönözte is, hogy a települési önkormányzatok adják át az intézmény fenntartását egyházi szervezeteknek. Ha megnézzük viszont a tartós bentlakást nyújtó intézményeket - kapaszkodjanak meg, képviselőtársaim! -, az állam által fenntartott intézményekben mintegy 28 ezer ellátott van ezekben az intézményekben, és több mint 7 ezer dolgozó.
Éppen ezért kérdezem államtitkár urat, kapnak-e anyagi elismerést a szociális ágazatban dolgozók, ugyanúgy, mint az egészségügyben dolgozók. Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť