VARGA ZOLTÁN

Full text search

VARGA ZOLTÁN
VARGA ZOLTÁN (DK): Tisztelt Államtitkár Úr! Úgy gondolom, hogy van néhány alapvetés, amiben egyet tudunk érteni. Az egyik az, hogy ez a járvány sajnos még hosszú-hosszú hónapokig, talán évekig itt marad körülöttünk, a másik pedig az, hogy a járvány egyik nagy felismerése volt, a világon végigsöprő járvány egyik nagy felismerése volt az, hogy leginkább a zárt közösségekben, idősotthonokban és szociális intézményekben élők a veszélyeztetettek. Tudjuk ezt nagyon jól, hiszen sokszor beszéltünk itt mi is erről, hogy egyetlen bekerülő fertőzött több száz ott lakót is meg tud fertőzni, és ennek okán sajnos ezekben az intézményekben a legmagasabb a halálesetek száma is.
Abban már nem biztos, hogy egyetértünk, de az idősotthonokban élők az önök számára, úgy tűnik, nem mások, mint statisztikai tényezők, olyanok, akiket a Covid-járvány idején is valójában magukra hagyott a kormány, akiket legkevésbé sem tekintenek érző és hús-vér embernek, olyanoknak, akiket meg kell becsülni és meg kell védeni, hiszen ők azok, akik ezt az országot örökül hagyták nekünk, és önök azok, akik ezt az országot most tégláról téglára hordják haza.
(16.00)
Az pedig számomra egyenesen megdöbbentő, hogy a kormánypártoknak egészen addig volt fontos az idősotthonokban élők sorsa, amíg a habonyi propagandamédia látványos vágóképeket tudott készíteni száguldó mentőautókról, a tiszti főorvosnőről, talpig védőruhába öltözött ápolókról vagy pedig kétségbeesett arcú idős, beteg emberekről. Viszont amikor arról van szó, hogy minden idős- és szociális otthonban biztosítani kell a folyamatos koronavírus-tesztelést, arra a kormány és a kormánypárt válasza cinikusan nem más, csak az, hogy nem szükséges még mindig szűrni az idősotthonokban élőket.
Államtitkár úr, hát eddig tartottak a szólamok? Hol vannak a naponta megénekelt, elvileg milliószámra létező tesztek? Mivel spórolnak? Miért spórolnak? Vége a propagandakampányuknak, és most odadobják, feláldozzák az idősotthonokban élőket néhány millió forintért, miközben a kormányfő veje és csókosai milliárdos kormányzati támogatásoktól híznak továbbra is? Mikor kezdik el végre folyamatosan szűrni az idős- és szociális otthonokban élőket? Köszönöm szépen, várom őszinte, beismerő válaszát. (Taps a DK soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť