BŐSZ ANETT

Full text search

BŐSZ ANETT
BŐSZ ANETT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Nincs köztünk vita abban, amit az utolsó gondolatával közölt, és azt gondolom, mindannyiunknak az emberélet az elsődleges. Azonban szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy hatályban van egy olyan törvény, amelyet a kétharmad fogadott el, amelyben mindenfajta jogszabálytól el lehet térni a veszélyhelyzet fennállása alatt. Én azt gondolom, hogy ez ilyen módon egy olyan gumilehetőséget ad az egyes állami szervek kezébe, amivel a járványügyre hivatkozva, illetve a veszélyhelyzetre hivatkozva, igen, ki lehet tolni a közérdekűadat-igénylésekre adott válaszok határidejét.
Én azt hiszem, egyedülálló az Európában, és nincs köztünk abban sem vita, tisztelt államtitkár úr, hogy ellenzéknek és kormánynak közösen kell dolgoznia a járványveszély elhárulásáért, de arra nincsen példa, amit önök tettek, hogy gyakorlatilag fokozatosan bontják le a különböző demokratikus intézményrendszereket, most már az információszabadságot is korlátozzák. Még egyszer kérdezem önt nagy tisztelettel, mi a garancia arra, hogy valósan hivatkoznak a járványhelyzetre a közérdekűadat-igénylések esetén. Köszönöm. (Taps a DK soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť