DR. ORBÁN BALÁZS,

Full text search

DR. ORBÁN BALÁZS,
DR. ORBÁN BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Próbálok pozitív lenni, képviselő asszony, akkor mégiscsak abban megállapodhatunk, hogy ez egy méltányolható szempont. Tehát az a jogszabályi változás, amit ön kritizált, egy méltányolható szempontot jelenít meg úgy, hogy egyébként a közérdekű adatok hozzáférésére vonatkozó szabályrendszer és struktúra egyáltalán nem változik.
Említette képviselő asszony, hogy egyedülálló a magyar szabályozás. Hadd olvassam fel önnek az Alaptörvény 39. cikkét! A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás vagy teljesíthető kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése átlátható. A közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok.
Ez a szabályozás az előző alaptörvényben nem szerepelt, a most, ezen kormánypártok által elfogadott Alaptörvényben szerepel egyedül és Európában egyedülálló módon. Tehát én azt gondolom, hogy ez az egyedülálló.
Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť