MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Fontos kérdést vetett fel, amelynek az elvarrása éppen ezekben az órákban történik a Külügyminisztériumban. Az öt nagykövetet ma délután vendégül látjuk egy kávéra, és közöljük velük az álláspontunkat, miszerint az ilyesfajta kirohanások és megalapozatlan vádaskodások Magyarországgal szemben továbbra is, ahogyan eddig is, elfogadhatatlannak minősülnek.
Az öt ország külügyminisztere nem állta meg, hogy beálljon abba a sorba, amelyet valamikor még március derekán nyitottak meg barátaink Nyugat-Európa számos országában intézmények, illetve kormányok részéről. Emlékezhetünk arra, és egyébként az ő levelük is erre épül, hogy március talán 26-án az Európai Tanács főtitkára levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, amelyben számonkéri a miniszterelnököt a koronavírussal szembeni védekezésről szóló törvény néhány pontjával kapcsolatban. Akkor egy csattanós választ kapott a főtitkár asszony, amiben nagyjából az állt, hogy ha nincs jobb dolga, mint hogy velünk foglalkozzon, és ha már egyszer nem tud segíteni, akkor inkább ne foglalkozzon velünk.
Egy hasonló válasz készül a külügyminiszter hölgyeknek és uraknak, akik egyébként képmutatásban talán mindenki máson túltesznek, mert ha megnézzük, hogy ezek az országok, ez az öt ország a koronavírussal szembeni védekezésben hogyan áll, akkor bizony azt látjuk, hogy nem éppen jól, Magyarországhoz képest pedig pláne nem. Svédországban a sajnálatos módon elhunytak száma jóval 3 ezer fölött jár, és ne felejtsük el, hogy Svédország lakossága nagyjából megfelel Magyarországénak, tehát össze lehet hasonlítani ezeket a számokat, de Dániában is, amelyik 5,8 milliós ország, jóval több mint félezer halottat számolnak, míg Magyarországon, imént néztem meg, a legfrissebb adat 421 tragikus haláleset.
Tehát azt tudjuk mondani, és akkor a többi kis országot is említhetném - az egyetlen északi országot, Izlandot kivéve, amelyiket nyilván véd a földrajzi helyzete -, hogy egyik sem volt képes olyan mértékben meggátolni a koronavírusos haláleseteket, mint Magyarország. Több tiszteletet várunk ezektől az országoktól is, és mindenki ellen kiállunk a magyarok méltósága és érdeke védelmében a jövőben is. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť