KÁLLÓ GERGELY

Full text search

KÁLLÓ GERGELY
KÁLLÓ GERGELY (Jobbik): Tisztelt Ház! Tisztelt Házelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Múlt heti felszólalásomat egy gazdaságelméleti passzussal kezdtem. Most is így tennék, ha megengedik. A munkahelyek kapcsán az elkövetkezendő időszakban két elmélet fog a gyakorlatban ütközni.
Az egyik az, hogy a válság - teszünk bármit is - így is, úgy is elpusztít több ezer munkahelyet, nem tehetünk semmit, arra kell koncentrálni, hogy a válság után a kieső munkahelyeket minél gyorsabban tudjuk pótolni akár az állami szektorban, akár a honvédségben vagy akár közmunkával. Tézis 1.: én úgy gondolom per pillanat, hogy a kormány ezt az elméletet preferálja inkább.
(14.00)
azonban egy másik vetület is, én képviselőtársaimmal egyetemben inkább ezt preferáljuk. Az pedig az, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a válság tönkre fog tenni munkahelyeket, ugyanakkor válság idején is mindent meg kell tenni azért, hogy a munkahelyek megőrzésre kerüljenek, és a munkahelyek megmaradhassanak a nehézségek ellenére is. Mi ezen dolgozunk, mi ezen szeretnénk dolgozni.
De miért mondom én azt, hogy önök nem így gondolják? Mint a múlt héten, most is igyekeztem bizonyítékokat hozni. Számszerűen hármat hoztam most. Az egyik: két héttel ezelőtti hír, hogy a kormány 18 milliárd forint értékben támogatja a mongol gazdaságot és a mongol munkahelyteremtést - bizonyíték 1. Múlt heti hír, hogy a kormány 16 milliárd forint értékben támogatja a munkahelyteremtést és a gazdaságot Kirgizisztánban. Hozzáteszem, fejlődés, egyre közeledünk Magyarországhoz. És sajnálatos módon hoztam egy levelet is, amelyet szintén a múlt héten a Vasmű igazgatója intézett a dolgozókhoz, és ebben sajnálatos módon jelzi - mondom, múlt heti levél -, hogy ezer kollégát kényszerít a gazdasági helyzet miatt csökkentett munkabérezésre a következő három hónapban. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Kérdezem tehát a miniszter urat, illetve államtitkár urat: egyrészt az ön által sokszor említett 3 ezer cég között ott van-e a Vasmű, és támogatják-e azt? Tudnak-e erre garanciát adni? Másrészt, amennyiben nem, hogyan kívánják támogatni Fejér megye legnagyobb foglalkoztatóját? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť