DR. VADAI ÁGNES

Full text search

DR. VADAI ÁGNES
DR. VADAI ÁGNES (DK): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Keresztes Lóránt képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy az etalon az ellenzékkel történő egyeztetésben nem a honvédelmi tárca (Derültség az ellenzék soraiban.), tehát az a nulla, ahhoz képest mindenki csak jobb. A honvédelmi tárca nemhogy nem egyeztet, hanem Harangozó képviselő úr, Varga-Damm Andrea alelnök asszony és jómagam több alkalommal írásban fordultunk a tárcához annak érdekében, hogy információkat tudjunk meg honvédelmi beszerzésekről, és ilyen információt soha nem kaptunk. Ön itt volt akkor, amikor az ez előtti törvényjavaslatnál a honvédelmi ügyekről vitatkoztunk, láthatta a hozzáállást. Azt gondolom, hogy a példa e tekintetben sokkal inkább az agrártárca, amellyel valóban lehet érdemi párbeszédet folytatni, és valóban lehet változtatásokat eszközölni.
Ezzel együtt mi elfogadjuk, mert tudomásul vesszük, hiszen nincsen más lehetőség, hogy van egy kormányzati szándék és akarat, amely így is, úgy is, nélkülünk is - mert, ugye, ezt hallottuk - átviszi az akaratát az Országgyűlésen, ez történik most is. Ha ez nem így lett volna, hanem meghallgatták volna az ellenzéki képviselőket, akkor ebben a salátatörvényben nem lenne benne a TIBEK, nem lenne benne a megbízhatósági vizsgálat, és a nemzetbiztonsági törvény módosítása, amely korábban mindig közös megállapodás alapján történt, nem történt volna meg az elmúlt három évben vagy az elmúlt tíz évben nem tudom, hányszor, anélkül, hogy az ellenzékkel egyeztettek volna.
Én tehát értem a jó szándékot, de a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť