DR. VARGA-DAMM ANDREA

Full text search

DR. VARGA-DAMM ANDREA
DR. VARGA-DAMM ANDREA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt mondta a mai napon miniszterelnökünk, hogy összefogás kell ma. Egy apró probléma van, mindig úgy gondolja, hogy az az összefogás, amit a Fidesz mond, és azt jogosult más elfogadni.
Az Alaptörvény 53. cikke egyértelműen kimondja, hogy a veszélyhelyzetben a kormány rendelete 15 napig marad hatályban, kivéve, ha a kormány az Országgyűlés felhatalmazása alapján a rendelet hatályát meghosszabbítja. Most az igazságügyi miniszter azt szeretné, hogy a még meg nem született kormányrendeleteket hosszabbítsa meg a Ház, egy törvényt terjesztett elő országgyűlési határozat helyett, mint amit az Alaptörvény előír. Az Alaptörvény 54. cikk (2) bekezdése szerint a különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel. A beterjesztett javaslattal gyakorlatilag az Alaptörvény alkalmazását függesztetné fel az igazságügyi miniszter. Tudja jól ön is és az igazságügyi miniszter is, államtitkár úr, hogy 15 naponta akár újra kihirdetheti a kormány a veszélyhelyzetet, ugyanis ezt az Alaptörvény nem tiltja.
Azt szeretném öntől megkérdezni, tisztelt államtitkár úr: talán csak nem arról van szó, hogy kihasználják ezt a világjárványt és ennek nehézségeit azért, hogy a parlamenti ellenzék szerepét megszüntessék? Ugye, nem arról van szó, államtitkár úr, hogy alkotmánysértő módon kívánják az ellenzéket oly módon sarokba szorítani, hogy azt érzékeltessék a társadalommal, hogy mi akadályozzuk a döntések meghozatalát? Jelzem, a fideszes grafikák kint vannak a Facebookon, amik azt hazudják, hogy mi megakadályoztuk azt, hogy a veszélyhelyzetet meg lehessen hosszabbítani. Államtitkár úr, ha önök alkotmánysértően terjesztenek be bármit is, miért is kell azt egy ellenzéknek elfogadnia? Miért hazudnak a társadalomnak? Erre tessék választ adni!
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť