DR. VÖLNER PÁL

Full text search

DR. VÖLNER PÁL
DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Egy dolgot tisztázzunk az elején, hogy a járványveszélyt nem a kormány okozta, tehát mi semmi olyan helyzetet nem idéztünk elő, ami a mostani jogalkotási folyamatot befolyásolta volna. A helyzet hozta magával, hogy veszélyhelyzet lett, ezt a kormány kihirdette. A kormány a szükséges intézkedéseket megtette, a rendeleteket meghozta, s ha az önök gondolatmenetét követjük, akkor éppen hogy az egy nyitás, hogy idehozta a parlament elé ezt a témát, amely 15 napos toldozgatással-foltozgatással vinné előre, amikor jól látható a többi ország példájából, hogy hosszú heteket, hónapokat, sőt akár éves távlatban kell gondolkodnunk ennek a helyzetnek a megoldásáról.
Az is látszik, attól függetlenül, hogy egy ilyen hosszú folyamatról beszélünk, az elején mindenképpen nagyon sürgős és operatív intézkedésekre van szükség. Éppen azt kértük az Országgyűléstől, kérve az ellenzék együttműködését, hogy négyötödös szabállyal térjünk el a házszabálytól, hogy önök is be tudjanak vonódni ebbe a folyamatba, s ki tudják fejezni azt a fajta hozzáállásukat, amit szóban nagyon sokszor elmondanak, hogy az emberek élete önöknek is fontos, a magyar lakosság élete önöknek is fontos, a munkahelyek védelme önöknek is fontos, az adósok védelme önöknek is fontos. S amikor egy ilyen apró technikai részletről kellene szavazni, hogy a parlament a holnapi napon tud erről döntést hozni, vagy most egy más eljárást követve, egy héttel később, akkor önök odaálltak, hogy nem adják a nevüket, nem adják a támogatásukat, és nem járulnak hozzá ahhoz, hogy minél sürgősebben a parlament elé kerülhessen ez a döntés, ahol aztán önöknek joguk lenne arra is, hogy megszavazzák, arra is joguk lett volna, hogy ne támogassák, távol maradjanak. Önök teljes egészében elzárkóztak attól, hogy ez a helyzet jogilag, törvényileg rendezést nyerjen. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť