DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Valóban mindenkinek köszönjük, hogy ebben az időszakban azokról, akik nehéz helyzetben vannak, akár az egészségügyben, akár a szociális szférában, fokozott figyelemmel gondoskodnak. Nyilván az egyik legfontosabb, hogy pontosan a bentlakásos idősotthonokat megóvjuk attól, hogy a járvány oda bekerülhessen, ezért nagyon radikális intézkedéseket foganatosítottunk, nagyon radikális előírásokat fogalmazott meg a tiszti főorvos asszony is.
Valóban, körülbelül 33 kérdéscsokrot küldött el a múlt héten, amely vegyes, hogy ez elősegíti vagy éppen elvonja az ezen a szakterületen dolgozókat a munkájuktól, de az első kérdés, amit mondott, tehát a nappali intézményekben dolgozók kapcsán beszéltünk is erről, nemcsak az ön kérdése kapcsán, de ennek kapcsán is, ezeknek az embereknek a munkájára többféle módon lesz majd szükség. Nyilván ez az adott területtől, az adott intézménytől, az adott településtől is függ. Az első és legfontosabb azokról az emberekről való gondoskodás, akikről eddig is gondoskodtak, csak nyilvánvalóan nappali intézményben ezeknek az embereknek a találkozása most rendkívüli módon kerülendő. Viszont ezeket az embereket valamelyest el kell látni. Tehát pont fordított feladat elképzelhető részben ezeknek az embereknek, úgyhogy teljesen természetes, hogy az ő munkájukra szükség van, nem kell attól félniük, hogy ez a munka megszűnne, adott esetben azonban nyilván ritkábban, mint a közös alkalmakon, de ők tudják felkeresni az időseket, és ott tudnak nekik segítséget nyújtani a saját lakóhelyükön. Lehet, hogy éppen egy bentlakásos intézményben lesz valakire szükség, tehát ez helyenként változik, de többféle mód és lehetőség is van.
A gyermekelhelyezés, amit mondott képviselő úr, nagyon fontos kérdés, a mai napon is itt a parlamentben már ez előkerült, hogy az iskolákban nem folyik munka, de a kormány olyan döntést hozott, hogy legfeljebb ötfős csoportokban, pontosan azért, hogy ne fertőzzék egymást a gyerekek, a gyermekfelügyelet természetesen biztosított. Az önkormányzatnak ugyanúgy feladata a szociális étkeztetés, mint ahogy feladata volt ezelőtt három héttel. Tehát ezt továbbra is meg kell szervezni. Ha valahol az óvodák, bölcsődék bezárnak, ettől függetlenül ott, ahol erre igény van, az önkormányzatnak a napközbeni gyermekfelügyelet megszervezése ugyanúgy feladata, tehát ezeket a gyermekeket napközben ugyanúgy felügyelet alatt kell tartani. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť