DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Az otthoni karantén elrendelése nem azért történik, mert az állam valamiért önkényesen így dönt, hanem azért, mert nyilván mindannyiunknak ez az érdeke; az illető személynek is, a rokonainak, barátainak, szeretteinek, szomszédainak, az utcában lakóknak, a közös közértbe járóknak, mindenkinek ez az érdeke, hogy ilyenkor ki-ki vesse magát alá ennek az intézkedésnek. Ez egy közérdekből tett kötelezés, tehát mindenkinek be kell látnia, hogy ezt vállalnia kell.
Én már találkoztam az elmúlt hetekben legalább egy, de talán több ilyen kérdéssel, és ott pontosan a hatályos jogszabályokra lebontva - lehet, hogy éppen nem önnek, hanem valamelyik másik képviselőtársának; lehet, hogy DK-s volt igazából a kérdező, lehet, hogy nem ön volt, tisztelt képviselő úr -, írásban egyes paragrafusonként kifejtve pontos tájékoztatást adtam arról, hogy ilyen esetben kire milyen társadalombiztosítási, munkajogi és egyéb szabályok vonatkoznak. Mindenkire, tehát nemcsak a szociális szférában, hanem mindenkire ugyanolyan szabályok vonatkoznak, akit ilyen karanténra köteleznek. Úgyhogy egyrészt mindenkit kérünk, hogy ezt tartsa be - nagyon fontos, a rendőrség ellenőrzi is, sajnos jó pár tucat esetben, körülbelül 60 esetben tapasztalták ennek a megsértését, úgyhogy fontos betartani -, és az általános jogszabályok vonatkoznak a szociális szférában dolgozókra is. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť