UNGÁR PÉTER

Full text search

UNGÁR PÉTER
UNGÁR PÉTER (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Szerintem ildomos azzal kezdeni ezt a felszólalást is, hogy értelemszerűen köszönjük azoknak a szociális dolgozóknak a munkáját, akik most a járványhelyzet folyamán hősies és szakadatlan munkát végeznek, és nem tudnak otthon maradni úgy, ahogy amúgy elvárják azoktól, akiknek ezt a munkája megengedi.
Az a helyzet, hogy több szociális dolgozó, illetve szociális dolgozókat képviselő szervezet által megfogalmazott kérdést is már eljuttattam az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A konstruktivitás jegyében ezt nem írásbeli kérdés formájában tettem meg, hanem egy sima levél formájában azért, hogy ne legyen egy konkrét határidő, amire válaszolniuk kell. Így, remélem, hogy a válasz nem a szokásos levelezésem lesz az EMMI parlamenti osztályával.
Ugyanakkor lenne két részlete, amit mindenképpen szeretnék megkérdezni, mert ez talán a legsürgősebb. Az egyik, hogy azoknak az embereknek, azoknak a szociális dolgozóknak a létbiztonságával és munkabiztonságával, akik a nappali intézményekben dolgoznak, amiket teljesen érthető módon a kormány bezárt a járványhelyzet miatt, mit tervez tenni a kormány. Ezek az emberek általában szakképesítéssel rendelkeznek, tehát bevethetők akár a járvánnyal szembeni védekezés más módján is, ugyanakkor nagyon fontos, hogy ők tudjanak valamilyen módon vagy dolgozni, vagy pedig legalább ne éljenek létbizonytalanságban.
A másik, amit még megkérdeznék gyorsan, az az, hogy nagyon sok szociális dolgozó aggódik azon, hogy a gyermekét nem tudja elhelyezni abban az esetben, ha neki dolgoznia kell. Elég sokan vannak, akik egyedülállók, legtöbb esetben egyedülálló édesanyák. Értelemszerűen ez még inkább megnehezíti azt, hogy olyan esetben, amikor mondjuk, egy önkormányzat az óvodákat nem működteti teljes kapacitással, mit csináljanak. Tehát ebben az esetben van-e bármilyen pluszjogosítvány, ami rájuk vonatkozik? Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť