TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Úgy látom, hogy egy megírt beszéddel jött be a parlamentbe, és nem figyelte, hogy mi történik a mai napon. Sőt, az is lehet, hogy a múlt héten hétfőn írták meg a beszédét, mert egyébként szerdán a miniszterelnök bejelentette az első gazdasági intézkedéscsomagot, ma pedig bejelentette a második gazdasági intézkedéscsomagot.
Erre azt mondani, hogy későn van: én csak jelzem önnek például, hogy a mintaként figyelt Németországban például ma tárgyalja a kormány először az egész országra vonatkozó gazdasági intézkedéscsomagot, mi meg már ott tartunk, hogy a másodikat jelentettük be. Egyébként pedig az Európai Unió is néhány napja tett intézkedéseket arra vonatkozóan, hogy a költségvetési hiányra vonatkozó szabályok, előírások ne vonatkozzanak a tagállamokra.
Nem szeretném aprólékosan megismételni, hogy milyen intézkedések történtek. Összefoglalva, a vállalkozásoknál kétféle intézkedés történt. Az egyik, amelyik minden vállalkozásra kiterjed, ez a hitel-visszafizetési moratórium, ami nemcsak a hitelre vonatkozik, hanem minden pénzintézeti kötelezettségre. Ez minden vállalkozásra vonatkozik, és az adóvégrehajtások ma bejelentett felfüggesztése is, ami szintén nagyon komoly intézkedés.
A másik intézkedéscsomag pedig, amit szintén bejelentett a kormányfő két alkalommal, azokra az ágazatokra vonatkozik, ahol már látható és tapasztalható a baj. Ismert, hogy a turizmusban, a vendéglátásban, ezekben a szolgáltatásokban nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni, a kisvállalkozások körében nem kell kata nevű adót fizetni és nem kell turisztikai hozzájárulást fizetni, tehát egy úgynevezett adómoratórium lesz, de ez csak arra a 15 ezer kisvállalkozásra és a 300 ezer érintett munkavállalóra vonatkozik egyelőre. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť