SCHANDA TAMÁS JÁNOS

Full text search

SCHANDA TAMÁS JÁNOS
SCHANDA TAMÁS JÁNOS innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A nemzeti polgári kormány továbbra is kiáll a magyar emberek érdekeinek védelme mellett, így a rezsicsökkentés eredményeinek a megvédése mellett is természetesen.
Ez a kormány valójában a rezsicsökkentés kormánya, hiszen ’13-ban és ’14-ben 25 százalékkal csökkentettük a gáz, az áram és a távhő árát. Éppen ezért ma az Európai Unióban - mindenütt, az összes fővárost megnézve - Budapesten fizetik az emberek a legalacsonyabb gáz- és a legalacsonyabb villanyárat.
És mindannyian jól emlékezhetünk, tisztelt képviselő asszony, a baloldal felelőtlen és az országot a csőd szélére sodró politikájára, az ő kormányzásukra. A baloldal ugyanis soha nem törődött a magyar emberek érdekeivel, külföldi kézre játszották a magyar közművállalatokat, és hagyták, hogy ezek a cégek a magyar családokon nyerészkedjenek. A gáz árát a háromszorosára emelték a baloldali politikusok, az áramét pedig a duplájára. Ezt tették, ezt csinálták. A baloldal kormányzása alatt tizenötször volt rezsiemelés, és a magyar emberek nem a legkevesebbet, mint most, hanem a legtöbbet fizették az Európai Unióban a gázért és a villanyért.
Ráadásul még azt sem mondhatjuk, hogy megváltoztak volna ezek a baloldali politikusok, hiszen jól látjuk azt, hogy az ő miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter most is hevesen támadja a rezsicsökkentést. Szerinte - idézem - a rezsicsökkentés ostobaság volt. Cinikusan olyanokat mond, olyanokat mond ez az ember, hogy az emberek inkább használjanak kevesebb vizet, gázt és áramot. Igazi, virtigli baloldali politika, amit ez a miniszterelnök-jelölt folytat. De támogatja Brüsszel energiaár-emelési terveit, és folyamatosan nem csinál mást, mint piaci árszabályozást követel, ami nem jelentene mást, mint hogy újra az egekbe emelkednének az energiaárak Magyarországon, beleértve természetesen a villanyt és az áramot is. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a rezsiárak maximalizálása igazi kommunista ötlet. Ezt mondják a baloldalon! Ezt mondják itt, az Országgyűlésben működő országgyűlési képviselői is a baloldalnak. Ilyen miniszterelnök-jelöltet választottak maguknak, aki világosan bevallja, hogy a rezsicsökkentést meg kell szüntetni, és a magyar embereknek újra drágán kell fizetniük az áramért és a gázért.
Éppen ezért van feladatunk és van felelősségünk, hiszen jól látszik, hogy a baloldal továbbra is ugyanazt a gyurcsányista politikát követné, mint amit a 2010 előtti kormányzásuk idején megtettek. Ne legyen kétségünk: eltörölnék a rezsicsökkentés eredményeit.
Ezzel szemben a mi álláspontunk világos és egyértelmű: nem akarjuk, hogy a magyar embereknek kelljen megfizetniük a klímarombolók okozta károkat. És jól tudjuk, hogy a baloldal támadásai mellett Brüsszelből is folyamatosan támadják a rezsicsökkentés eredményeit. Brüsszel ugyanis a klímaváltozásra hivatkozva - ahogy ön is fogalmazott, képviselő asszony - újabb és újabb adókat akar ránk kényszeríteni; azokra a családokra akar újabb adókat tenni, akiknek akár egy lakása vagy egy autója van. Ilyen módon is támadják a rezsicsökkentés eredményeit.
Teszik mindezt azért, mert átgondolatlan energiapolitikát folytattak és folytatnak. De mi ezt nem fogjuk hagyni, megvédjük a rezsicsökkentés eredményeit (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a baloldaltól is és Brüsszeltől is. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť