BŐSZ ANETT

Full text search

BŐSZ ANETT
BŐSZ ANETT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A tavaly március óta zajló digitális oktatás, már ahol sikerült, elsősorban a tanárok és a szülők közös projektje lett, központi segítséget alig kaptak hozzá. A kormány a rendszer legnagyobb veszteseire sem volt tekintettel; elsősorban azokra gondolok itt, akik otthoni internet, számítógép, netán áram hiányában nem kapcsolódhattak be az oktatásba, így jó eséllyel le is morzsolódnak majd.
Egy táblagép 40 ezer forintért már beszerezhető, a költségvetésbe visszafolyó áfa elérhetővé tenné azt, hogy árengedményt is beszámítva a kevesebb mint 1 millió 200 ezer nappali tagozatos tanulónak ilyet juttassanak, ez mindössze 40 milliárd forintba került volna. Többet használt volna ennek a nemzetnek, mint a Nemzeti Hauszmann-program, amire a költségvetési előirányzaton felül kétszer ennyit költöttek, tisztelt államtitkár úr.
Az elmúlt év legnagyobb vesztesei között vannak az érettségiző diákok is. Nemcsak az olyan, felnőtté avatási szertartásokból maradtak ki, mint a ballagás vagy az érettségi bankett, de a közvetlen vizsgafelkészülés lehetőségét is elveszítették, ami dráma. Hiába mondják, hogy a tavalyi érettségi átlaga még jobb is lett a szokásosnál, a mostani próbaérettségi eredményei azonban már rosszabbak, mint a többéves átlagok. A most érettségizni készülők tehát megjósolhatóan kárvallottjai lesznek az elmúlt abnormális iskolaévnek. Húsz hónapból 14 hónapot veszítettek el ezek a diákok, tisztelt államtitkár úr.
Annál, hogy mi lesz az önhibájukon kívül a szokásosnál várhatóan nehezebb feladatokkal szembesülő érettségizőkkel, még fontosabb az egészségügyi kérdés. Nem lesz meg a tanárok átoltottsága várhatóan az érettségiig, ezért is nagyon sokan aggódnak, nagyon sokat keresik a kormányt, illetve a különböző szakszervezeteket, államtitkár úr.
Tisztelettel kérdezem önt, hogy mikor hallgatják meg az érettségizők, illetve a többi érintett szavát. Több százezer ember várja a válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť