DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Ön egyrészről azt mondta, hogy nem digitális oktatásra lenne szükség, hanem jelenléti oktatásra, másrészről azt kritizálta, hogy a kormány, miután 2,5 millió embert beoltott, miután a pedagógusok oltása megtörténik, miért tér át fokozatosan, több lépésben a jelenléti oktatásra. Ön mindent kritizál. Azt is, hogy digitális, meg azt is, hogy jelenléti oktatás. Ebből látszódik, hogy önöknek semmilyen elképzelése egyébként nincsen, csak mindent támadnak, és akár két percen belül saját maguk ellentétét is állítják.
A tavalyi esztendőben önök azt javasolták - és nemcsak önök, hanem különböző szakszervezetek is -, hogy akár bojkott árán is akadályozzák meg az érettségit. Az érettségi lezajlott, a diákok nagyjából olyan átlaggal végeztek, mint korábban; 80 ezer diák tavasszal, 30 ezer diák ősszel, és nem alakult ki egyetlenegy járványügyi gócpont sem. Önök folyamatosan hergeltek, de ezeknek a diákoknak a jövőjét tették volna bizonytalanná, ha valóban önök eltörölték volna az érettségit.
Idén is arra készülünk, hogy a lehető legnagyobb biztonsági körülmények mellett alapvetően írásbeli vizsgák legyenek, kiscsoportos felkészítések történhetnek az iskolákban személyesen is, a fertőtlenítés, a maszkviselés, a tantermenkénti maximális 10 fős létszám, a testhőmérséklet-mérés, a távolságtartás mind már tavaly is bevezetett intézkedések voltak, amelyek segítettek azt megelőzni, hogy fertőzőgóc alakuljon ki, de így sikerült megtartani a vizsgákat, és a diákoknál az évismétlések száma például csökkent is a korábbihoz képest.
Az is fontos, hogy mi vállaltuk a pedagógusok soron kívüli oltását. Hadd idézzem önnek a pedagógus-szakszervezeteket is! A PSZ azt mondta, hogy elengedhetetlen a köznevelésben, szakképzésben dolgozók azonnali oltása - ez történik most. A PDSZ azt mondta, hogy a gyermekek, tanulók gondozásával, nevelésével, oktatásával foglalkozó dolgozók közül azokat, akik az oltásra jelentkeztek, soron kívül oltsák be az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal. Ez az oltás történik most. Amit korábban kértek szakmai alapon, azt megtesszük; amit ön politikai alapon hergel, azt tegyük a politikai fiókba inkább. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť