DR. GURMAI ZITA

Full text search

DR. GURMAI ZITA
DR. GURMAI ZITA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! A koronavírus-járvány hatalmas megterhelést jelent az egészségügyi ellátórendszerben dolgozók számára. A magyar egészségügy jelenleg csak azért működik, mert az ott dolgozók emberfeletti teljesítménye még a felszínen tartja. Köszönet innen is a munkájukért.
Az egészségügyisek a szabadidejüket és a pihenőidejüket áldozzák fel, hogy a többi honfitársunk megfelelő ellátást kapjon. Ezt az áldozatos munkát honorálni kell, honorálni kell szabadidővel és rekreációs lehetőséggel. A leterhelt egészségügyi dolgozók a járvány elmúltával megérdemlik majd, hogy visszakapják a járvány alatt feláldozott pihenőidejüket. Erre egyébként is van példa: az Egyesült Államokban számos sportrendezvényre, különböző rendezvényekre adtak ingyenes belépőket a beoltott egészségügyi dolgozóknak, hogy kikapcsolódhassanak. Ezzel egyébként nemcsak az egészségügyi dolgozóknak segítettek, hanem azoknak az ágazatoknak is, amelyek bevétele a járvány miatt drasztikusan csökkent. Az egészségügyi dolgozók pihenőidejének feláldozását az államnak tehát muszáj honorálnia.
Államtitkár úrnak ugyanakkor azt is tudnia kell, hogy nagyon sok egészségügyi dolgozó még a túlmunkáért való díjazást sem kapta meg. Ennek mi az oka? Sokan pedig azért mentek el betegen is dolgozni, mert tartanak a 60 százalékos táppénztől. Az MSZP javasolta a 100 százalékos táppénzt. Ezt mikor fogják végre bevezetni?
A fentiekre való tekintettel tisztelettel kérdezem államtitkár urat, hogyan kívánják kárpótolni az egészségügyi és az egészségügyben dolgozókat az áldozatos munkájukért, és hogyan kívánják számukra biztosítani, hogy pihenhessenek a koronavírus-járvány lezárulta után. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a DK soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť