DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Valóban, le a kalappal azok előtt az egészségügyi dolgozók előtt, akik ott vannak, intenzíven, fertőzőosztályon és kitartanak, segítenek a koronavírusos betegeknek, ápolják őket most már egy éve, és akkor is, amikor itt van a brit mutáns, amelyik sokkal agresszívabb, sokkal gyorsabban terjed, sokkal súlyosabb következményei vannak, ez látható minden adatból is, és továbbra is segítik azokat, akiket meg kell gyógyítani a kórházakban. Le a kalappal! Láthatjuk más országokban, nálunk gazdagabb országokban, ott hagyják a szociális intézményben az idős embereket magukra, tömegesen haltak így meg. Vagy más országokban valóban nem tudják ellátni a betegeket a kórházakban, de a magyar orvosok, a magyar ápolók a magyar kórházakban el tudják látni az oda beszállított betegeket, még akkor is, amikor, ahogy mondtam, a brit vírusmutáns miatt ilyen magas minden szám, amit látunk a statisztikákban.
Ami a legfontosabb az erkölcsi elismerés mellett, az az anyagi elismerés, tisztelt képviselő asszony, azt hiszem, ezzel egyetért. Ezért fontos, hogy 2019 és 2022 között 72 százalékkal emeljük meg az ápolók bérét. Ezért fontos, hogy idén január 1-jétől radikálisan megemeltük az orvosok bérét. Ez folytatódik jövőre és jövő után, megduplázzuk az orvosok fizetését, sőt lesz, akinek jóval magasabb lesz a fizetése, mint a duplája. Ez is egy nagyon fontos része az elismerésnek.
Én nem nagyon tudok olyan országot, de mondjon, ha ön tud olyat, aki a koronavírus-járvány alatt megduplázta az orvosok fizetését. Mi megtettük pontosan azért, hogy elismerjük az ő munkájukat, tisztelt képviselő asszony. Önök, amikor kormányon voltak, nem növelték az orvosok fizetését, hanem csökkentették, elvettek egyhavi bért tőlük, elvettek egyhavi bért az ápolóktól is. Vizitdíjat vezettek be, kórházi napidíjat vezettek be, több kórházat bezártak, tízezres nagyságrendben építették le a kórházi ágyakat, és ezres nagyságrendben bocsátották el a kórházi dolgozókat.
Talán akkor is jobban el kellett volna hogy ismerjék az egészségügyben dolgozók munkáját, nagyobb megbecsüléssel, magasabb fizetéssel, nem pedig utcára küldéssel. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť