DR. ORBÁN BALÁZS,

Full text search

DR. ORBÁN BALÁZS,
DR. ORBÁN BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt hiszem, talán abban az egy dologban egyetértünk, hogy a koronavírus-járvány egy nagyon komoly világjárvány, amely sajnálatos módon komoly számban követel áldozatokat a világ minden országában. Szerintem teljesen önkényes bizonyos periódusokat kiemelni, tudnánk olyan periódusokat is kiemelni, amikben más országok jobban álltak, mint azok az országok, amelyek most jobban állnak. Magyarország esetében az a helyzet, hogy a brit mutáns tombol az egész közép-kelet-európai térségben, küzdünk a járvány harmadik hullámával. De ha egyébként a tavalyi évre vonatkozó többlethalálozási adatokat nézi, ami az egyetlen objektív mérőszám e tekintetben, akkor ott azt láthatjuk, az egész 2020-as évre az mondható, hogy ebben az egyébként szomorú statisztikában - és még egyszer mondom, úgy, hogy minden emberi életért kár - Magyarország az Európai Unió átlagához képest jobban teljesített. A végső mérleget pedig majd akkor fogjuk tudni levonni, ha véget ér ez a járvány.
Addig is, azt hiszem, az a legfontosabb dolgunk, és ez a sikernek is a kulcsa, hogy minél több magyar emberhez eljuttassuk az oltást. Jelen pillanatban ebben a versenyfutásban - ez egy versenyfutás az életért az idővel szemben -, kifejezetten európai uniós összehasonlításban, hála a jóistennek, jól állunk, 2,9 millió magyar ember kapta meg az oltást, és azt szeretnénk, hogy minél hamarabb eljuthassunk a 4 milliós határig is és azon túl is. Ebben szerintünk a teljes magyar politikai oldalnak támogatnia kellene az egészségügyi dolgozókat, illetőleg azokat, akik az oltakozásban részt vesznek.
Ezzel szemben az önök részéről azt tapasztaljuk, hogy a bevizsgált és biztonságosnak minősített vakcinák ellen lázítanak, és azoknak a hitelét próbálják a sajtóban aláásni. Miről beszél ön, képviselő úr? Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť