SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ

Full text search

SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ
SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ (DK): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár úr, lassan négy hete Magyarország vezet minden olyan statisztikát, amely azt mutatja, hogy világviszonylatban mely országokban hogyan alakul a Covid miatti halálozások száma. Negyedik hete vezeti Magyarország azt a statisztikát, amely a heti átlagot veszi alapul: az egész világon a heti átlagot tekintve a legrosszabb eredményt Magyarország produkálja, itt hal meg a legtöbb ember a Covid-betegségben. Ha napi adatokat néznénk, akkor közel három hete szintén világelsők vagyunk, megelőztünk minden más országot, lakosságarányosan itt hal bele a legtöbb ember ebbe a fertőzésbe.
Több napot ki lehetne emelni az elmúlt egy hónapból, én egyet teszek, akkor, amikor az a mérföldkő következett be, hogy 300-nál is több halálozás történt Magyarországon a Covidnak köszönhetően. Ez március 31-én történt. Azon a napon 14 európai országban összesen nem haltak meg annyian Covidban, mint Magyarországon egyedül, ugyanis e 14 országban, ha beleszámoljuk az Egyesült Királyságtól kezdve Portugáliát, Svédországot, Belgiumot, Hollandiát, Görögországot, és sorolhatnám, összesen azon a napon 300 haláleset történt Covid miatt, míg Magyarországon, említettem már, 302 volt ugyanez a szám. Ha lakosságarányt nézünk, akkor ez azt jelenti, hogy 17-szerese volt az egymillió lakosra vetített halálozás Magyarországon, mint ebben a 14 országban.
Mit mond erre a kormány, ki felel ezért a példátlan pusztításért? A kormány mutogat az ellenzékre, és beindít egy a kampányt az ellenzék lejáratására, vagy amikor úgy tartja, akkor éppen Brüsszelre mutogat, és a brüsszeli vakcinabeszerzést okolja. Én mégis azt kérem öntől tisztelettel, államtitkár úr, válaszoljon, valójában ki felel a járvány példátlan pusztításáért. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť