SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ

Full text search

SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ
SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ (DK): Azzal zárta államtitkár úr, hogy miről beszélünk. Valóban, ezt kérdezném én is. Ön 2020-ról meg ’20-as átlagokról beszélt, én meg most a harmadik hullámról, az elmúlt egy hónapról. Ott nem talál olyan statisztikai szegmenst és nézőpontot, ahol ne az jönne ki, hogy Magyarországon a legdrámaibb a helyzet, itt hal meg a legtöbb ember. Nem talál olyan szegmenst, komolyan mondom önnek! Tavalyról beszélt, én meg mostanságról.
Az önök kormánya volt az, amely ebben az időszakban, az elmúlt 11 évben levitte az egészségügyi kiadásokat a GDP 7 százaléka alá. (Dr. Rétvári Bence: 915 milliárddal költöttünk többet!) Önök voltak azok, akik a lezárásokkal tavaly megvárták a napi száz áldozatot, hogy a Szuperkupa-döntőt megrendezhessék. Önök voltak, akik a járvány csúcsán 5500 egészségügyi alkalmazottat kirúgtak, elbúcsúztak tőlük az új szerződésekkel. (Dr. Rétvári Bence: Nem rúgtunk ki senkit!) És sorolhatnám még a sok-sok emlékezetes tettet, de kevés erre az egy perc.
Én válaszolok akkor ön helyett, államtitkár úr, arra a kérdésre, hogy valójában ki felel: önök felelnek azért, hogy több száz ember az önök ténykedése miatt halt meg ebben a járványban. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Önök miatt van az, hogy Magyarország a legrosszabb állapotban van most a járványban a harmadik hullámban. Önöknek köszönhető! (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť