TORDAI BENCE

Full text search

TORDAI BENCE
TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Személyes érintettség okán kívánok felszólalni, tehát akkor két percben.
Az államtitkár nem tudott semmilyen értelmes választ adni a kérdésemre, hogy vállalják-e a felelősséget a világrekord-halálozásokért, ezért inkább engem támadott személyemben hazugságokkal. És akkor nézzük a tényeket, csak hogy az Országgyűlés szembesülhessen ezzel!
Januárban valóban, szó szerint idézem, hogy mit posztoltam: Szijjártó Péter az év végét nagyrészt azzal töltötte, hogy Putyin megrendelésére az orosz vakcináról szóló propagandával etette a magyarokat, amivel csak egy dolgot ért el: elképesztő magasságokba szökött a vakcinákkal szembeni gyanakvás. Tette ezt akkor a külügyminiszter, amikor még semmilyen adat nem volt elérhető a vakcina hatásosságával kapcsolatban, és éppen azért aggódtam, hogy ilyen megalapozatlan propagandával rontják a közbizalmat, ami a valóban létfontosságú oltakozáshoz szükséges. Február 2-án jöttek ki a De Lancet című folyóiratban az eredményei a Szputnyik vakcinának, és akkor… (Dr. Rétvári Bence: Elolvastad?) Elolvastam az erről szóló közleményeket, és onnantól kezdve tudjuk, hogy az is több mint 91 százalékos hatásossággal működik. Innentől kezdve valóban jó szívvel lehet ajánlani ezt az oltást is az embereknek.
Ezt tettük, minden alkalommal azt mondtuk, hogy hatásos, eredményes, orvosilag bevizsgált vakcinákat ajánlunk mindenkinek (Dr. Rétvári Bence: Nem ezt tettétek!), és amikor kaptam egy lehetőséget arra, hogy beoltassam magam ezzel, akkor annak megfelelően, amit addig mondtunk, hogy mindenki fogadja el (Dr. Rétvári Bence: Ezzel ellentétben!) az engedélyezett vakcinákat, én is felvettem ezt az oltást. Úgyhogy mi valóban mindent megteszünk azért, hogy növekedjen az oltási kedv és az oltások iránti bizalom. Ez egyébként látszik abból a közvélemény-kutatásból is, hogy sikeres, amely szerint az ellenzéki választópolgárok, akik ránk hallgattak és nem magukra, nyolc ponttal nagyobb oltási hajlandóságot mutatnak.
Úgyhogy egy kicsit a saját házuk táján kéne söprögetni, és nem megint az ellenzéki képviselőkre mutogatni hazug vádakkal. (Az elnök megkocogtatja a csengőt. - Közbeszólás a Jobbik soraiból: Így van!) Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť