DR. ORBÁN BALÁZS,

Full text search

DR. ORBÁN BALÁZS,
DR. ORBÁN BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Kollégáim figyelemmel kísérik az önök ezzel kapcsolatos politikai akcióit, önök sajtótájékoztatót is tartottak az ügyben, melynek keretében vágányokon keresztül és vágányokon sétáltak. Azt azért szeretném jelezni, hogy ez azért szigorúan tilos és életveszélyes, bármilyen nemes ügyet is támogatnak, ezt ne tegyék a politikai performansz kedvéért legközelebb.
A kérdéses helyre vonatkozóan: az Istvántelek megállóhelyre két gyalogosfelüljáró vezetett. A Dugonics utcában a felüljárón acélszerkezeti korróziós károk mutatkoztak, ezért a MÁV soron kívüli vizsgálatot rendelt el, azonnal lezáratta és használaton kívül helyezte a felüljárót. Jelen pillanatban lépcsőfokok hiányoznak, elbontásra vár, hiszen használhatatlan állapotban van a szerkezet, nem felújítható. Innen 250 méterre a Wysocki utca felől a peron továbbra is biztonságosan megközelíthető. Szintén biztonságos alternatíva a szintén pár száz méterre lévő Szerencs utcai szintbéli átjáró. A megállóhely továbbá megközelíthető a Tavasz utcai gyalogos-felüljáróról és az Árpád úti közúti felüljáróról is. Előbbi várhatóan 2021 májusában fog megújulni.
Tehát összességben a helyzet most az, hogy az érintett területen a lezárt és életveszélyes állapotban lévő, elbontandó felüljárón kívül négy darab kiépített átjáró helyezkedik el, segítve a biztonságos átkelést.
A kormány támogatta és elfogadta a budapesti agglomerációs vasúti stratégiát, amely meghatározza az átfogó, hosszú távú célokat és az eléréséhez szükséges fejlesztéseket, az előttünk álló években több mint ezermilliárd forintot fogunk költeni elővárosi vasutak és a HÉV-ek fejlesztésére. Ennek keretében számos ilyen és ehhez hasonló felvetés megnyugtató módon kezelhető lesz. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť