VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (DK): Köszönöm szépen a lehetőséget, közösen Hajdu László képviselőtársammal tesszük fel. Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! Az istvántelki felüljáró Újpest és Rákospalota határán épült. A Dugonics utca és a Pázmány Péter utca kereszteződésénél lévő vasúti gyalogos-felüljáró a MÁV Zrt. tájékoztatása szerint életveszélyes állapotú, ezért lezárta, a lépcsőket pedig leszerelték annak érdekében, hogy ne lehessen megközelíteni.
A MÁV Zrt. szerint a lakosságot igazából nem érinti nagy probléma, hiszen másik átjárót használnak, de mi hozzátesszük, hogy ezek az átjárók azonban nagyon jelentős és értelmetlen kerülőre kényszerítik a gyalogosokat. A lezárt felüljárót Rákospalota, illetve Újpest lakói egyaránt évtizedeken át használták, de most a felüljáró alatt a vasúti sínek között bukdácsolva közlekednek, ami a nagy forgalmú nemzetközi vonal több sínpályáján kimondottan veszélyes, már halálos baleset is történt.
A felüljáró felújítását nem is tervezik, sőt elbontani akarják, új felüljáró pedig így nem lesz. A MÁV Zrt. íróasztal mellett megszületett tervét a lakosság nem fogadja el, és tiltakozunk. A felüljáró elbontása helyett annak felújítására van szükség, főleg most, hogy a metrót csak ígérgetik, viszont a vasúton be lehet jutni a városba. Indult már erre helyi kezdeményezésű petíció, de egyelőre önök hallgatnak.
Kérdezzük ezért közösen a miniszter asszonyt, illetve önön keresztül a miniszter asszonyt a XV. kerületben induló ellenzéki képviselőjelöltek nevében is és így például Barkóczi Balázs DK-szóvivő nevében is: miért nem újítják fel az újpestiek és rákospalotaiak életét megkönnyítő vasúti felüljárót? Hány embernek kell meghalni a sínek között, hogy önök végre tegyenek valamit? Nem tudjuk elképzelni, hogy miközben stadionokra, vadászati világkiállításra, haverokra százmilliárdok vannak, eközben az újpesti és a XV. kerületi emberek életének megkönnyítésére nincs pénzük. Köszönöm szépen. Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť